Американська спортсменка пожертвує частину призових з Паралімпіади на підтримку України

Оксана Мастерс має українське коріння.
6 вересня, 13:40
Оксана Мастерс / Getty Images
Оксана Мастерс / Getty Images

Американська спортсменка Оксана Мастерс оголосила, що в разі своєї перемоги в змішаній естафеті в класі H1-5 пожертвує частину призових на підтримку України, повідомляє Суспільне.

Мастерс народилася в Хмельницькому з порушеннями розвитку кінцівок, тому її батьки одразу від неї відмовилися. У 7 років дівчинку всиновила жінка зі США, і вона Оксана переїхала за океан.

Там вона почала займатися спортом, і поточна Паралімпіада стала для неї вже сьомою (якщо рахувати і літні, і зимові Ігри).

У Ріо спортсменка змагалася в академічному веслуванні, але до Токіо змінила його на велоспорт і одразу виграла дві золоті медалі.

На цій Паралімпіаді американка також уже взяла два золота, а 7 вересня вона спробує вибороти третє у змішаній естфеті. І якщо їй це вдасться, частину призових вона пожертвує своїй історичній батьківщині.

"Чесно кажучи, я змагаюся за більше, ніж просто за нагороди.  Незважаючи на те, що мені пощастило брати участь у своїх сьомих Паралімпійських іграх, багато моїх українських колег трагічно втратили цю можливість через прямий наслідок війни. 487 українських спортсменів і тренерів (і, на жаль, кількість продовжує зростати) втратили життя - більшість із них мріяли змагатися на Іграх у Парижі.

На Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року я пожертвувала частину своїх призових грошей організації No Child Forgotten через Global Giving, щоб допомогти дітям, життя яких постраждало від вторгнення Росії в Україну. Я планую зробити те ж саме, якщо завтра вийду на подіум тут, у Парижі", - написала Оксана в Інстаграмі.

А тим часом наші спортсмени вибороли вже більше 60-ти нагород, зі списком яких ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK