Гутцайт: Росія вже зруйнувала чи пошкодила 94 об'єкти спортивної інфраструктури

Міністр спорту розповів про наслідки російської агресії в Україні.
2022 г., 15 червня, 15:35
Вадим Гутцайт / dsmsu.gov.ua
Вадим Гутцайт / dsmsu.gov.ua

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт поділився інформацією про те, наскільки постраждала спортивна інфраструктура країни внаслідок російського військового вторгнення.

"Російські війська продовжують методично знищувати спортивну інфраструктуру. Здається, вони не можуть пробачити нам не тільки асфальт у селах, але й сучасні спорткомплекси у Волновасі, в Лимані, на Харківщині.

Мінмолодьспорту продовжує вести сумну статистику. Росія вже зруйнувала та/або пошкодила 94 об’єкти спортивної інфраструктури. Завдано близько $130 млн збитків. Окупанти "звільнили" нас від 63 спортивних комплексів, 9 басейнів, 3 льодових арен, 17 стадіонів, велокомплексу в Лимані.

Найбільше об'єктів (30) знищено на Донбасі, який президент Володимир Зеленський визначив одним із пріоритетних для розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень.

Зруйновано стадіон у Волновасі, стадіон Металіст на Харківщині, унікальний велотрек в Лимані, льодовий палац у Сєвєродонецьку, який був одним з найбільших в України. Мішенню для ворожих снарядів стали "стратегічні об'єкти": басейн «Нептун» у Маріуполі, Луганський обласний фізкультурний центр Олімп у Кремінній, спорткомплекс «Авангард» у Києві, Олімпійський навчально-спортивний центр у Чернігові, десятки інших об’єктів.

В рамках ініціативи Президента України #UNITED24 Мінмолодьспорту відкриває спецрахунок в НБУ для збору благодійних внесків. Він запрацює протягом декількох днів. Усі кошти будуть направлені на відновлення спортивних споруд, закладів, установ, організацій сфери фізичної культури і спорту та на розвиток спортивної інфраструктури.

А просто зараз - віримо в перемогу і підтримуємо ЗСУ. Ми обов’язково все відбудуємо, зробимо ще кращим, ніж було. Бо ми українці, ми на своїй землі, ми створюємо, а не нищимо", - написав Гутцайт на своїй сторінці в Facebook.

Раніше Вадим Гутцайт також повідомив, що українські спортсмени готові бойкотувати змагання, якщо на них допустять росіян та білорусів


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK