Гутцайт вимагає повного бану для спортсменів з Росії та Білорусі

Функціонер підкреслив, що атлетам з цих країн не місце поряд зі спортсменами із цивілізованого світу.
2022 г., 1 липня, 14:23
Вадим Гутцайт / facebook.com/vgytzait
Вадим Гутцайт / facebook.com/vgytzait

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт виступив за повний бан російських та білоруських спортсменів, а також усіх спортивних функціонерів із цих країн.

На своїй сторінці у Facebook функціонер заявив, що доніс свою позицію колегам під час Саміту, участь у якому взяли представники спортивних міністерств Литви, Польщі, Латвії, Чехії, Швейцарії, Словаччини, Румунії, Японії, Норвегії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, США, Італії та інших країн.

"Росіянам та білорусам не місце поряд із представниками цивілізованого світу – ні на спортивних аренах, ні у спортивних організаціях, ні в процесі прийняття рішень. Україна наполягає на повному санкційному бані.

Своїм мовчанням російські та білоруські спортсмени підтримують війну в Україні, яка вже вбила понад 80 українських спортсменів та тренерів, зруйнувала понад 100 об'єктів спортивної інфраструктури. Скільки ще ми маємо втратити?

На жаль, деякі федерації намагаються повернути росіян до міжнародних змагань: дзюдо, бобслей, скелетон. Україна, як і всі цивілізовані держави, вважає це неприйнятним. Потрібно заборонити їм виступати під нейтральними прапорами.

Військова агресія – наш спільний виклик. Щоб зупинити її, ми маємо бути принциповими та консолідованими", - написав Гутцайт на своїй сторінці в Facebook.

Раніше Вадим Гутцайт наголосив, що українські спортсмени готові бойкотувати змагання , якщо на них пустять росіян та білорусів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK