Провал Роналду, публікації Ломаченка та махінації Ювентуса: головні розчарування 2022 року

ISPORT зібрав у своєму списку найгірші вчинки, виступи, ситуації та команди.
2022 г., 31 грудня, 10:33
Кріштіану Роналду  / Getty Images
Кріштіану Роналду / Getty Images

2022 рік вже підходить до свого логічного завершення. Окрім підступного та жорстокого нападу росії на Україну, ці 12 місяців запам’яталися іншими не дуже втішними подіями, проте вже у світі спорту.

Саме тому редакція ISPORT вирішила пригадати зашкварні та ганебні вчинки спортсменів, а також провали команд.

Провал зважування Хамзата Чімаєва

Шведський боєць, що родом із росії, став одним із найбільших хайпових людей у медіа-просторі в ММА. Хамзат зробив декілька гучних заяв стосовно рівня опонентів в UFC, а потім переїхав усіх немов трактор у перших раундах.

У вересні Чімаєв мав побитися з легендою промоушена Нейтом Діазом, проте все пішло не за планом на взважуванні. Представник Швеції не зміг вкластися у вагу напівсереднього дивізіону, показавши на 3,5 кіло більше норми. Таким чином боєць підставив главу UFC Дану Вайта, не зміг "завершити кар’єру" Діаза (як він це обіцяв), а зараз Хамзат розглядає перехід у напівважкий дивізіон.

Купили Льову? Добре, тепер точно виграємо Лігу Європи

Дуже цікава команда Барселона. Цього літа клуб витратив неймовірну суму на підписання таких гравців як Жюль Кунде, Рафінья, Андреас Крістенсен, Франк Кесс’є, Ектор Бельєрін, Маркос Алонсо та Роберт Левандовські.

Фанати команди раділи таким трансферам, вірили у тренерський геній Хаві, молодих гравців та лідера атаки, проте знову вийшов провал. У Ла Лізі Барселона хоч і йде на першому місці, проте Ліга чемпіонів другий рік поспіль "дала копняка" каталонцям, побажавши успіхів у Лізі Європи.

PS: Отакі бувають справи, коли не можеш обіграти Інтер, а легенда клубу та екс-чоловік Шакіри "поховав" за дві зустрічі з італійцями надію на путівку в плей-оф ЛЧ.

Ломаченко та його любов до росії

Украінець, гордість нації, один із найкращих боксерів в історії країни та топовий легковаговик світу давно не приховує своїх теплих почуттів до ворожої держави. Раніше це були просто фотографії з російськими боксерами та заклики до миру, проте 24 лютого настав день "ікс", коли Василь та його вплив на людей були потрібні своїй державі.

Сказати, що Ломаченко засмутив українців - нічого не сказати. Боксер виклав в Instagram пост із закликанням до миру, де на картинці були зображені дві руки із відповідними кольорами прапорів (український та російський), які утворювали голуба - символ миру. "Молитва про мир всього світу та просвітництво всього світу", - говориться у тексті публікації.

Далі Василь продовжив постити фотографії та відео із церквою московського патріархату, та навіть зробив це знову, після всім відомої ситуації з Києво-Печерською лаврою.

Внутрішні справи, що не давали Ювентусу грати в футбол

Всім вже відомо, що у групі Ліги чемпіонів з ПСЖ, Бенфікою та Маккабі Хайфа туринці посіли третю сходинку, набравши за шість матчів лише три бали. У чемпіонаті Італії Ювентус грав дуже погано, часто втрачаючи очки, а якщо команда перемагала, то лише "на тоненького".

Доки фанати проганяли Аллегрі зі стану "старої синьйори", керівництво клубу робило свої брудні справи, намагаюсь прикрити фінансові махінації, через які Ювентусу загрожує жорстоке покарання від ФІФА.

У підсумку, гравці не знають, що робити (а треба грати в футбол), Аллегрі поки не залишив команду, а сам клуб планують виставити на продаж, щоб вже нові власники розбиралися із проблемами.

ФІФА та УЄФА

Тут навіть писати немає чого. ФІФА за весь чемпіонат світу ні разу не згадала про Україну і навіть не дала показати виступ Володимира Зеленського, а УЄФА спочатку довго тянув з дискваліфікацією рф, а зараз, за чутками, хоче відновити там змагання.

Кріштіану Роналду та інтерв’ю, що змінило його життя

Що робити, коли власне его стає більше, ніж клуб, за який ти граєш? Правильно, дати інтерв’ю Пірсу Моргану та "спалити всі мости" перед початком чемпіонату світу-2022 в Катарі.

Роналду видав дуже сильний сезон у минулій кампанії, став одним із найкращих бомбардирів в АПЛ, проте Манчестер Юнайтед це не врятувало від гри у Лізі Європи. Португалець не хотів грати у другому за значимістю клубному євротурнірі, тому робив усе можливе, щоб піти з команди. І йому це вдалося!

Вже після скандального інтерв’ю МЮ розірвав контракт з Роналду, у збірній Португалії до Кріштіану відносилися не дуже дружелюбно, а сам футболіст власноруч поховав свої надії на кубок світу. Окрім того, що форвард змарнував масу моментів, сварився через незарахований гол своїм волоссям та сидів на лаві запасних, його було визнано одним із найгірших гравців турніру.

Схоже, мрії на продовження кар’єри у Європі стали більш туманні, ніж "Туманний Альбіон", тому побачити КріРо ми вже зможемо лише в Саудівській Аравії, куди він, власне, й вирушив.

Виліт збірної України за крок до мундіалю

Ні для кого не секрет, що на ЧС-2022 в Катарі не було потенційного чемпіона, а саме збірної України. Підопічні Олександра Петракова дуже добре йшли до своєї мети та прагнули виступити на мундіалі вперше з 2006 року.

На превеликий жаль, українській збірній не вистачило зовсім трохи. "Жовто-сині" мали багато нагод для того, аби здобути путівку, проте неймовірна гра в воротах Вейна Хеннессі та автогол Андрія Ярмоленка принесли перемогу збірній Уельсу, яка замість нас зганьбилася на чемпіонаті світу.

Зазначимо, що ми не розчаровані грою збірної України, а розчаровані через сам факт, що наша команда не потрапила на мундіаль.

Руйнація дуету Мане-Салах згубила Ліверпуль

Після програшу в фіналі Ліги чемпіонів у матчі проти Реала (0:1) стало відомо про те, що один з ключових нападників Ліверпуля Садіо Мане вирішив піти з команди. ЗМІ вже давно казали про конфлікт двох африканців, проте фанати у це не вірили, наголошуючи на повазі форвардів один до одного та фото з обіймами гравців під час тренувань.

Через деякий час Баварія оголосила про підписання сенегальца, а це означало лише одне - лідером атаки "червоних" одноосібно стане Мохамед Салах. Єгиптянин, як виявилося, не може тягти на собі команду, а нові ідеї Юргена Клопа без Мане, на жаль, не працюють.

Ліверпуль підписав собі Нуньєса, проте уругваєць став героєм не Енфілду, а мемів із промахами. Таким чином клуб до нових вершин не дійшов, займаючи на даний момент лише шосте місце в АПЛ та нещодавно вилетівши від Манчестер Сіті (2:3) з кубку англійської ліги.

Динамо Київ: відсутність гри та забивного форварда

Завершуємо провали 2022 року командою, що стала амбасадором нашого міні-списку провалів. Кияни, на відміну від Шахтаря, що втратив майже всіх легіонерів через війну, змогли зберегти свій склад майже без втрат. Фанати вже раділи, бо розуміли, що цей сезон - точно їхній. Проте, вони помилялися.

Почався для Динамо новий сезон із кваліфікації до Ліги чемпіонів, куди воно так і не змогло вийти, проте подарувало українцям неймовірні емоції у матчі з Фенербахче (2:1). Кияни потрапили до Ліги Європи, проте спершу слід розказати про УПЛ.

Поганий… Ні. Жахливий старт команди просто шокував усіх, бо команда йшла в турнірній таблиці після шести турів біля зони вильоту. Виправити своє становище клуб зміг лише перед зимовою перервою, посівши третю сходинку.

Повертаючись до виступів киян на євроарені, можна скати лише фразу: "Дуже добре". Чому саме її? Бо дуже добре, що страждання фанатів скінчилися. Лише один бал за шість турів у Лізі Європи, відсутність гідної гри та Артем Бєсєдін, що мав би виконувати роль форварда, проте лише марнує моменти.

В цілому, проблемою команди є лінія нападу, бо вона сильна лише за мірками УПЛ, проте слабка для Європи. Відсутність забивного форварда з моменту, як Жуніор Мораєс пішов з команди демонструє дисбаланс у грі Динамо та виявляє слабкі сторони.

Правила футболу дуже прості: забиваєш - перемагаєш, не забиваєш - програєш. До тих пір, доки кияни не знайдуть собі забивного нападника (або не придбають Артема Довбика), успіхів на євроарені та у матчах проти Шахтаря їм не бачити ще багато років.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK