Федерація фехтування України бойкотуватиме турніри за участю російських та білоруських спортсменів

Позиція української максимально зрозуміла.
2023 г., 20 березня, 22:55
Фехтування / FIE
Фехтування / FIE

Президія Федерації фехтування України провела засідання, на якому вирішили, що українські спортсмени не виходитимуть на поєдинки з російськими та білоруськими спортсменами, а також бойкотуватимуть турніри, в яких вони братимуть участь.

"Сьогодні, 20 березня, в онлайн-форматі пройшло термінове засідання президії ФФУ. Було прийняте рішення не тільки не виходити на поєдинки на змаганнях будь-яких рівнів безпосередньо з російськими та білоруськими спортсменами, а й нашим спортсменам, тренерам, суддям не брати участь у змаганнях, яких візьмуть участь російські чи білоруські спортсмени з активним залученням до цього спортсменів інших країн. Також було обговорено конкретні дії, спрямовані на оскарження незаконного та ганебного рішення конгресу FIE щодо повернення представників РФ та РБ у міжнародні змагання", – йдеться у заяві федерації.

Читайте також: Уряд Великої Британії закликав спонсорів Олімпіади чинити тиск на МОК з метою недопуску росіян

Нагадаємо, на позачерговому конгресі FIE було вирішено зняти бан із російських та білоруських спортсменів. Рішення набирає чинності у другій половині квітня 2023 року.

У свою чергу, міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення FIE допустити російських і білоруських спортсменів до змагань.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Україна бойкот фехтування

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK