Беленюк опублікував фото наказу уряду про заборону українцям брати участь у змаганнях, де є росіяни

Депутат Верховної Ради показав, як виглядає суперечливий документ.
2023 г., 13 квітня, 23:14
Жан Беленюк / Getty Images
Жан Беленюк / Getty Images

Наприкінці березня Міжнародний олімпійський комітет опублікував свої рекомендації щодо допуску росіян та білорусів до міжнародних змагань.

Український уряд у свою чергу заявив про готовність прийняти наказ, згідно з яким українським спортсменам буде заборонено брати участь у всіх змаганнях, в яких братимуть участь представники країн-агресорів.

І ось тепер стало відомо, як виглядає цей наказ. Олімпійський чемпіон та депутат Верховної Ради Жан Беленюк у своїх соціальних мережах опублікував фотографії документу.

В указі вводиться заборона делегаціям національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також паралімпійським збірним брати участь у міжнародних змаганнях, де виступають спортсмени з росії та/або білорусі.

При цьому уточнення щодо представників індивідуальних видів спорту відсутнє.

Читайте також: МОК готовий "захистити" українських спортсменів, які не приєднаються до бойкоту

Варто зазначити, що ця заява уряду викликала суперечки в українському та світовому суспільстві: хтось вважає це рішення правильним, а хтось вважає, що замість росіян таким чином під покарання потрапляють самі українці, що може спричинити проблеми для українського спорту.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK