Міністерство молоді та спорту дало пояснення щодо участі українських спортсменів у міжнародних турнірах

Все ще занадто мало конкретики.
2023 г., 28 квітня, 14:53
Збірна України U-19 / Getty Images
Збірна України U-19 / Getty Images

Сьогодні, 28 квітня, відбулося засідання комітету Міністерства молоді та спорту, де обговорювали можливість участі наших спортсменів у міжнародних змаганнях.

На запитання довелося відповідати заступнику міністра Матвію Бідному. А короткий зміст того, що обговорювалося на засіданні, виклав у свій Телеграм-канал Жан Беленюк. Наводимо ключові тези:

  • кожен український спортсмен має право брати участь у будь-яких змаганнях, обмеження стосуються лише офіційних делегацій збірних. Однак участь у турнірах разом із росіянами та білорусами - моральний вибір кожного окремо.
  • якщо національні федерації порушать заборону на участь, то міністерство буде вимушене розглянути рішення щодо позбавлення їх національного статусу та розірвання контракту.
  • заборона для офіційних делегацій збірних України не направлялася до Міністерства юстиції для державної реєстрації.
  • національна збірна України з футболу може брати участь у кваліфікаційних матчах, бо це окремий захід. Однак якщо йтиметься про ЧС чи ЧЄ, де будуть представники терористів, то це вже підпадатиме під заборону.
  • якщо заборона на участь громадян терористичних держав буде видана після закінчення ліцензійних турнірів, наші спортсмени не зможуть відібратися на Олімпіаду-2024. А на спеціальні допуски, найімовірніше, не варто чекати.
  • Комітет має намір звернутися до уряду, щоб отримати конкретніші вказівки та критерії з приводу заборони. Оскільки окремі федерації вже звертаються за поясненнями до Міністерства молоді та спорту, це може створити між ними нерівні умови.

Нагадаємо, що рішення заборонити українським спортсменам участь у міжнародних сорпевнованіях викликало чимало запитань і критики. Нещодавно скелетоніст Владислав Гераскевич доволі бурхливо пройшовся по Міністерству.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK