Російських борців, які підтримують війну проти України, допустили до чемпіонату світу

Міжнародна федерація боротьби грубо порушила рекомендації МОК.
2023 г., 13 вересня, 18:55
Борці, які підтримують війну проти України, виступлять на ЧС / Getty Images
Борці, які підтримують війну проти України, виступлять на ЧС / Getty Images

Міжнародна федерація боротьби (UWW) допустила до участі в чемпіонаті світу-2023 представників країни-агресора, які підтримують війну проти України.

На змаганнях, що відбудуться з 16 по 24 вересня у столиці Сербії Белграді, зможуть виступити Абдулрашид Садулаєв, Заур Угуєв і Заурбек Сідаков.

Раніше ці борці були учасниками провоєнного мітингу в Лужниках "zа мир без нацизму". Також Садулаєв минулого року був почесним гостем на відкритті турніру з вільної боротьби, присвяченого пам'яті російських окупантів, які були ліквідовані на так званій "СВО в Україні".

Незважаючи на те що вони братимуть участь у чемпіонаті світу в нейтральному статусі без прапора та країни, своїм рішенням UWW грубо порушила рекомендації Міжнародного олімпійського комітету. У постанові МОК зазначено, що участь у провоєнних мітингах є підставою для недопуску росіян до змагань.

Читайте також: Скандинавські країни вступили проти участі Росії та Білорусі на ОІ

На цю ситуацію вже відреагував олімпійський чемпіон Жан Беленюк, який у складі збірної України також виступатиме на ЧС-2023 у Белграді.

"Як можемо бачити, рекомендації МОК, у яких прямо зазначається, що участь в провоєнних мітингах є підставою для недопуску росіян до змагань, "працюють" на повну", - написав Беленюк у Telegram.

Раніше повідомлялося, що МОК позбувся росіян у своєму складі, але не всіх.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK