Гамфріс переміг 16-річного вундеркінда і виграв чемпіонат світу з дартсу

Визначився володар світового чемпіонства.
4 січня, 00:08
Люк Гамфріс / Getty Images
Люк Гамфріс / Getty Images

Відбувся фінал чемпіонату світу з дартсу PDC World Darts Championship, який традиційно проходить на початку кожного року в Лондоні.

Передмова

Головною зіркою першості став 16-річний англієць Люк Літлер, який став першим дебютантом чемпіонатів світу за останні п'ять років, що зміг дійти до фіналу. Цікаво, що автора минулого такого досягнення - Роба Кросса - Люк переміг в півфіналі. Крім того, він перший з 2008 року несіяний гравець, який зміг дійти до головного матчу ЧС. Відмітимо, що право грати на турнірі він виборов після перемоги на молодіжному мундіалі в листопаді.

Суперником Літлера по фіналу став тезка Люк Гамфріс - третій сіяний на цьому турнірі. 28-річний спортсмен виграв світовий Гран-прі, Grand Slam of Darts, а також турнір Players Championship Finals. Раніше Гамфріс ніколи не доходив навіть до півфіналі чемпіонатів світу.

Фінал

Головний матч розпочався дуже потужно від більш досвідченого Гамфріса, але вже в другому сеті вундеркінд почав "грати" і в підсумку після шостого сету він вже вів 4:2.

Та тут вже Гамфріс взяв себе в руки і після програного сету з рахунком 0:3 виграв чотири партії поспіль і вийшов на відстань в один сет до перемоги.

В 11 сеті гравці виграли по 2 леги і на початку Літлера Гамфріс спочатку помилився сам, але потім і 16-річний суперник також зазнав невдачі, якою вже Люк скористався і вперше в кар'єрі став чемпіоном світу.

Фінал
Гамфріс - Літлер 7:4

На ISPORT можна детальніше вивчити правила гри в дартс.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Дартс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK