Олександр Свіщов високо оцінив шанси молодіжної збірної України на чемпіонаті світу з водного поло

Перед командою були поставлені цілі потрапити до десятки найкращих за підсумками турніру.
2022 г., 20 серпня, 14:38
Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов / Федерація водного поло України
Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов / Федерація водного поло України

У неділю, 21 серпня, у Греції стартує перший в історії чемпіон чемпіонату світу з водного поло серед юнаків до 16 років. Президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов дав свою оптимістичну оцінку майбутнім виступам нашої збірної.

"Група, в яку потрапили наші молоді ватерполісти, важка", - заявив Свіщов. "Італія - ​​чемпіон Європи 2021 року серед юнаків до 16 років, Єгипет - чемпіон Південної Африки, тому хлопцям потрібно буде демонструвати характер та козацький дух, аби перемагати".

"Я впевнений, нашим хлопцям під силу обіграти Єгипет і вийти з групи з другого місця. Взагалі, тут складно щось прогнозувати, у такому віці – 16 років – немає однозначного фаворита у грі, адже ватерполісти дуже нестабільні, можуть банально перегоріти і нічого не показати. І навпаки - вийти продемонструвати характер і потішити нас перемогою".

Ця молодіжна збірна України – лише друга чоловіча команда в історії країни, яка візьме участь на такому турнірі.

"Все покаже гра в басейні, яку ми з нетерпінням чекаємо. Хочу зазначити, що для нас дуже почесним є той факт, що юнаки виступатимуть на чемпіонаті світу з водного поло".

"За всю історію незалежності лише одна чоловіча збірна України з водного поло брала участь на чемпіонаті світу - це було ще в далекому 1999 роіц. Тому, звісно, навіть сам факт, що наші юнаки на ЧС-2022 з водного поло, це вже певний подвиг і унікальні змагання для молодих ватерполістів".

Також Олександр Свіщов поділився очікуваннями та цілями, які були поставлені перед збірною.

"Насамперед, ми хочемо, щоб хлопці отримали досвід та задоволення від гри. Керівництво ФВПУ завжди ставить максимальні завдання на кожен турнір, де беруть участь наші ватерполісти або ватерполістки. У Греції змагатимуться 25 команди, наші хлопці повинні потрапити до ТОП-10 команд світу".

Він зазначив, що допомогти збірній у виконанні завдання має тренер Євген Наумчик. Але навіть якщо цього не станеться, ніхто нікого не звинувачуватиме, бо війна не дозволила юнакам як слід підготуватися.

"Так, якщо цього не станеться, ніхто їх не критикуватиме і говоритиме, що завдання не виконане. В умовах війни хлопці не мали можливості провести повноцінні збори і довго один одного не бачили. Сподіваюся, що об'єднати команду і знайти правильні слова мотивації зможе наш тренер – Євген Наумчик”.

"Це дуже кваліфікований фахівець, який добре працює з молодими гравцями. Тому я впевнений, що тренерський досвід, молодий характер і запал до боротьби принесуть нам бажаний результат. Вірю в наших юнаків, сил Вам у басейні. Гідно представляйте нашу країну на міжнародній арені. Слава Україні!"

Чемпіонат світу з водного поло серед юнаків до 16 років пройде у Греції з 21 по 27 серпня. У турнірі візьмуть участь 25 команд, поділені на 8 груп (лише у групі D, де є команда-господарка турніру, знаходиться 4 збірні).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK