ЧС з легкої атлетики: Українці Кохан та Проценко вийшли у фінали змагань у метанні молота та стрибках у висоту

Два спортсмени подолали кваліфікацію та представлять Україну на вирішальній стадії у своїх дисциплінах.
2022 г., 16 липня, 10:45
Михайло Кохан / Getty Images
Михайло Кохан / Getty Images

У американському Юджині стартував чемпіонат світу-2022 з легкої атлетики. Напередодні відбулися кваліфікаційні етапи у різних дисциплінах.

У фіналі змагань із метання молота Україну представить Михайло Кохан, якому вдалося відібратися у вирішальну стадію.

Для виходу у фінал потрібно було показати результат не менше 77,5 м або увійти до топ-12 за підсумками виступів двох груп. Кохан в останній спробі виконав норматив - 77,58 м, показавши восьмий результат у кваліфікації.

Найкращий результат у кваліфікації продемонстрував чотириразовий чемпіон світу, бронзовий призер Олімпіади-2020 поляк Павел Файдек - 80,09 м.

У фіналі чемпіонату світу в стрибках у висоту виступить Андрій Проценко, який уперше у кар'єрі вийшов у вирішальну стадію змагань на відкритому повітрі.

Для кваліфікації у фінал потрібно було взяти висоту 2,3 м або увійти до топ-12 за підсумками виступів двох груп. Українець з першого разу подолав усі чотири планки - 2,17, 2,21, 2,25 та 2,28 м, а остання стала його найкращим результатом цього сезону на відкритому повітрі.

Ще один українець Олег Дорощук не зміг подолати кваліфікацію за кількістю спроб із результатом 2,25 м.

Андрій Проценко
Андрій Проценко / Джерело: Getty Images

У метанні молота серед жінок українка Ірина Климець не змогла подолати кваліфікацію.

Для виходу у фінал необхідно було кинути молот щонайменше на 73,50 метра або увійти до топ-12 за результатом трьох спроб. Найкращим показником української спортсменки став 68,12 м. Климець фінішувала 22-ю у підсумковій класифікації.

Українець Роман Кокошко на дебютному для себе чемпіонаті світу не зумів пройти відбірковий раунд у штовханні ядра.

Для виходу в фінал потрібно було показати кваліфікаційний результат 21,20 м або увійти до дванадцятки найкращих. Кокошко штовхнув ядро ​​на 20,2 м у кваліфікації та продемонстрував 15-й результат.

Українки Яна Гладійчук та Марина Килипко не змогли пробитися до фіналу змагань у стрибках із жердиною.

Для виходу в вирішальну стадію необхідно було показати результат 4,65 м або потрапити до топ-12 за результатами кваліфікації. Гладійчук вперше в кар'єрі не вдалося пробитися у фінал світової першості. Вона взяла з другої спроби 4,35 м, але 4,50 м їй не підкорилися після трьох спроб. Килипко продемонструвала такий самий результат.

У фінал кваліфікувалися 15 спортсменок, 11 з яких підкорилася позначка 4,50 метра. Ще чотири спортсменки пройшли далі завдяки тому, що стрибнули на 4,35 м із першої спроби.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK