Бубка готується подати позов на видання через розслідування співробітництва його компанії з росією

Власник компанії, яка продає паливо окупантам, має намір у суді "захищати свою честь".
2023 г., 12 липня, 17:41
Сергій Бубка / Getty Images
Сергій Бубка / Getty Images

Олімпійський чемпіон 1988 року зі стрибків із жердиною, а також колишній багаторічний президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка планує подати судовий позов на видання Bihus.Info.

Як повідомляє Суспільне, таке рішення Бубки пов'язане з нещодавнім розслідуванням Bihus.Info, яке навело докази того, що компанія "Монблан", яка належить йому та його брату Василю, продає паливо російським окупантам.

Про таке рішення Бубки заявив президент НОК і міністр молоді України та спорту України Вадим Гутцайт.

"Я спілкувався з Бубкою. Він відповів, що готує позов до суду — буде захищати свою честь. Те, що можу відповісти", — заявив Гутцайт.

Варто зазначити, що сам Бубка ще рік тому залишив територію України як "біженець".

Джерело: Getty Images

Нагадаємо, що декількома днями раніше журналісти Bihus.Info з'ясували, що в травні 2023 року компанія погодила контракти з росією на постачання палива на суму понад 800 тисяч рублів.

На початку 2023 року компанія Бубки з'явилася у російському реєстрі юридичних осіб. Це сталося після того, як у росії ухвалили закон про те, що всі компанії на окупованих територіях повинні відповідати законодавству рф.

Читайте також: Від 1344-ї до ТОП-30 за кілька місяців: Світоліна розпочне наступний тиждень у ранзі першої ракетки України

"Монблан" було створено у Донецьку, але після того, як він був окупований у 2014 році, компанія змінила юридичну адресу на Волноваху, яка на той момент була під контролем України.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK