"Потрібно ще раз дискваліфікувати": Кохан назвав шокуючу причину, через яку був відсторонений ФЛАУ

Спортсмен дозволив собі розслабитись, через що був покараний.
2023 г., 21 серпня, 09:42
Михайло Кохан / Getty Images
Михайло Кохан / Getty Images

Український легкоатлет Михайло Кохан висловився про те, що став п'ятим у фіналі чемпіонату світу з метання молота.

"Можливо, треба ще раз дискваліфікувати мене, щоб взагалі не було досвіду. Я не знаю, що сталося, ніби було нормально, але щось пішло не так. Результат? Що четверте, що п'яте, що восьме місце - це все одне й те саме. Треба готуватися далі.

Усе є в мене: і сила є, і техніка нормальна зараз. Але я не знаю, що сталося, ці угорці постійно кричать, збивають з пантелику, не знаю".

Читайте також: Бубка залишив керівництво Всесвітньої федерації легкої атлетики

Спортсмен зізнався, за що отримав дискваліфікацію від Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) цього року.

"Мене федерація відсторонила від участі за мою поведінку, але я вважаю це дуже несправедливим. Я не знаю, хто зараз винен у цій ситуації. Не вважаю себе винним, це не моя вина, що зараз так вийшло.

Я знімаю з себе відповідальність, тому що абсолютно впевнений, що якби не це, було б набагато краще. Досвід 2019, 2020, 2021, 2022 років було враховано, і зараз було б набагато краще. Але...

Через що саме дискваліфікація? Не можна пити пиво спортсменам. Під час змагань? Звісно, ні, після них. Коли весь напружений, війна, все це дуже сильно нервову систему напружує.

Тому потрібно було якось скинути все це. Плюс змагання, командний кубок Європи був. Було дуже важко і морально, і фізично. Що тепер поробиш. Чемпіонат світу пройшов, тепер можна їхати додому", - наводить слова Кохана Суспільне Спорт.

Нагадаємо, у березні поточного року Кохан і Михайло Гаврилюк порушили моральні норми поведінки під час участі у складі офіційної делегації національної збірної команди України. Їм заборонили брати участь у всіх міжнародних заходах, крім офіційних міжнародних стартів, де вони представлятимуть збірну України.

Раніше повідомлялося, що судді ЧС-2023 з легкої атлетики відреагували на протест України щодо заступу Бех-Романчук.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK