Відомий шаховий сайт запровадив обмеження для росіянина, який підтримав війну проти України

Відтепер жодних призових турнірів та жодної соціальної активності на сайті для шанувальника "руского міра".
4 січня, 19:07
Денис Хісматуллін
Денис Хісматуллін

Один із найпопулярніших шахових сайтів Chess.com запровадив обмеження для Дениса Хісматулліна, який підтримав війну росії проти України.

Хісматуллін, який разом з іншим фанатом "руского міра" Сергієм Карякіним відвідував окуповані території з "гуманітарними місіями", був покараний сайтом за підтримку війни позбавленням права брати участь у призових турнірах та вести будь-яку соціальну активність.

Про це Хісматуллін оголосив у Telegram-каналі Карякіна.

"У перші дні року я несподівано прокинувся знаменитим. Вся справа в тому, що спочатку в англомовній пресі, а потім і в нашій з'явилася новина про те, що польський гросмейстер Ян-Кшиштоф Дуда відмовився подати мені руку в першому турі чемпіонату світу з рапіду в Самарканді".

"У західній пресі цей вчинок поляка викликав шквал захоплень і обурення поведінкою Магнуса Карлсена, який у наступному турі потис мені руку. Почалося бурхливе обговорення в соцмережах, де почали розкриватися факти того, що я спільно з Сергієм Карякіним неодноразово відвідував зону "сво" з гуманітарними місіями".

Читайте також: 14-річний українець став наймолодшим чинним гросмейстером у світі

"Після цього найпопулярніший шаховий сайт Chess.com надіслав електронного листа, в якому повідомив мене, що відтепер мені забороняється участь у призових турнірах та будь-яка соціальна активність на їхньому сайті".

Нагадаємо, що кількома днями раніше Ян-Кшиштоф Дуда відмовився тиснути руку Хісматулліну, оскільки той підтримує російське вторгнення в Україну.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: війна війна з росією

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK