Карлсен закликав не відновлювати у правах російських і білоруських шахістів

Іменитий гросмейстер виступив за збереження санкцій проти представників країн-агресорів.
Сьогодні, 01:10
Магнус Карлсен / Getty Images
Магнус Карлсен / Getty Images

Відомий гросмейстер Магнус Карлсен виступив проти повернення росіянам і білорусам національних символів на міжнародних змаганнях.

Норвежець на гала-вечері на честь століття Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) отримав нагороду найкращому шахісту за сто років і висловився про збереження санкцій щодо представників країн-агресорів, підтримавши Україну. При цьому під час виступу гросмейстера разом із ним на сцені перебував президент ФІДЕ росіянин Аркадій Дворкович.

Читайте також: Шахова олімпіада-2024: чоловіча збірна України обіграла Аргентину, жіноча - Угорщину

"Дуже вдячний. Якось дивно отримувати цю нагороду в той час, коли я ще активний гравець. Зараз мене більше хвилює матч Норвегії проти В'єтнаму.

Звичайно, я щасливий отримати цю нагороду, але, на мою особисту думку, Гаррі Каспаров зробив кращу кар'єру за мене. Я розумію, чому я отримав цю нагороду, але я все одно вважаю, що він був більш гідним.

Але я б сказав, що принаймні на честь Гаррі, я впевнений, він скористався б можливістю порадити не відновлювати російську та білоруську шахові федерації, тож я теж так вчиню. Дякую", - наводить слова Карлсена Chess Topics.

Зазначимо, що 21-22 вересня має відбутися засідання Генеральної асамблеї ФІДЕ, на якій на запит шахової федерації Киргизстану буде розглянуто можливість відновлення у правах російської та білоруської шахових федерацій.

Раніше повідомлялося, що ФІДЕ вирішила повернути росії членство в організації.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Магнус Карлсен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK