Супербоул-2024: Канзас-Сіті в надзвичайному матчі з овертаймом захистили титул

Завершився головний матч сезону в американському футболі.
12 лютого, 05:50
Супербоул-2024 / Getty Images
Супербоул-2024 / Getty Images

В Лас-Вегасі відбувся фінальний поєдинок Національної футбольної Ліги - Супербоул LVIII - в якому зустрічалися Сан-Франциско та Канзас Сіті.

Перша половина матчу запам'яталась прекрасною роботою в захисті від обох команд. В першій чверті команди взагалі не набирали очок, а на старті другої гравці Канзас-Сіті Чіфс взагалі втратили м'яч перед самою заліковою зоною (подібне сталося тільки вдруге за останні 38 Супербоулів).

Крім того, другу 15-хвилинку Сан-Франциско розпочали з точного філдголу, а тачдауну вболівальникам довелося чекати ледь не до самої перерви. 49ерс провели прекрасний розіграш з двома передачами - пас на тачдаун віддавав не квотербек, а ресівер.

Як не намагався зірковий Патрік Магомс зробити пас в залікову зону в останні дві хвилини половини, оборона не дозволила цього зробити - довелося задовольнитися своїм точним філдголом. 10:3 за перші півгодини.

Джерело: Getty Images

Після виступу американського співака Usher в рамках Haltime Show Магомс майже одразу після повернення зробив жахливу передачу, яка завершилась перехопленням. Але оборона Чіфс підстрахувала свого квотербека і за всю третю чверть не дала заробити супернику жодного балу.

Самі Канзас-Сіті натомість спочатку реалізували ще один філдгол, а потім Патрік нарешті зміг віддати передачу на тачдаун і його команда вперше в матчі вийшла вперед.

На старті останньої чверті, після "сухої" минулої, гравці Сан-Франциско зробили свій другий тачдаун, але не змогли при цьому реалізувати екстра-поінт. Саме це дало можливість Чіфс зрівняти рахунок завдяки реалізованому філдголу за шість хвилин до кінця основного часу.

49ерс намагалися тягти час до останнього з прицілом на, хоча б влучний філдгол в самісінькій кінцівці гри, аби не дати супернику часу на відповідь. Та все ж Канзас змусив їх пробивати за дві хвилини до кінця і кікер Джейк Муді виконав точний удар з 50+ ярдів.

Менше ніж за дві хвилини Магомс зміг дійти до відмітки в 11 ярдів, на які залишилось 9 секунд, але зробити тачдаун не вдалося і через це було виконано філдгол, який зрівняв рахунок і перевів матч в овертайм.   

Джерело: Getty Images

В середині овертайму 49ерс реалізували черговий філдгол і вийшли вперед, що означало - якщо Канзас не набирає очки в наступному володінні, то програють Супербоул.

Але в Чіфс є Патрік Магомс, який зміг затягнути свою команду до "очкової зони" і за 5 секунд до кінця овертайму виконати точний пас в тачдаун!

Канзас-Сіті Чіфс - Сан-Франциско 49ерс 25:22 ОТ (0:0, 3:10, 10:0, 6:9, 6:3)

Для команди головного тренера Енді Ріда це третя перемога в Супербоул за останні п'ять років і четверта в історії.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK