Косенко озвучив завдання України на ЧС-2024 з футзалу: Хочемо себе показати

Наставник "синьо-жовтих" сподівається на позитивний результат.
14 вересня, 15:15
Олександр Косенко / УАФ
Олександр Косенко / УАФ

Вже цієї неділі, 15 вересня, національна збірна України з футзалу стартує на чемпіонаті світу.  У першому матчі "синьо-жовті" зійдуться з командою Аргентини.

Читайте також: Збірна України з футзалу провела тренування в Узбекистані перед стартом ЧС-2024

Головний тренер збірної Олександр Косенко поділився очікуваннями від майбутніх матчів, окресливши завдання своїх підопічних:

"Я думаю для впевненості такі перемоги дуже потрібні, але й не потрібно цим довго жити. Потрібно переключатись на наступні матчі і такі перемоги будуть в майбутньому лише за умови, якщо ми з таким же натхненням і бажанням будемо грати, попри рівень суперника.

Я вважаю, що не тільки Аргентина, але й Ангола та Афганістан – серйозні суперники. В Анголи шість гравців грають в чемпіонаті Португалії. В Афганістану п’ять-шість гравців грають в чемпіонаті Ірану. Тому потрібно налаштовуватись на кожну гру окремо, і не потрібно думати, що якщо ми перемогли Португалію, то воно так буде й надалі. Воно так буде лише за правильного налаштування на гру.

На мою думку, Аргентина завжди була саме командою. В них є лідери, але, на мій погляд, це саме команда. Вони добре грають і в обороні, і в захисті. Це дійсно потужна команда.

Але й ми довели, що ми можемо грати. Ми хочемо не підлаштовуватись під Аргентину. Хочемо себе показати, свої найкращі якості. Тільки тоді ми можемо розраховувати на позитивний результат. Кожного гравця ми індивідуально розібрали. Когось одного виділяти не хочемо.

Все покажуть ігри. Матчі – це екзамени. В нас два гравці були учасниками Чемпіонату світу, решта поки не грала. Цей фактор теж будемо враховувати. Передігрове хвилювання, я думаю, буде. Чим швидше ми з цього вийдемо, чим швидше ми забудемо, що це Чемпіонат світу, так скажемо, чим швидше ми відкинемо скутість – тим краще буде для нас",- заявив Косенко.

Нагадаємо, збірна України стартує на Мундіалі вже у неділю, 15 вересня. Першим суперником підопічних Косенка стане національна команда Аргентини. Старт зустрічі заплановано на 18:00 за київським часом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: футзал Олександр Косенко

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK