Легенда української художньої гімнастики померла на 92-му році життя

Альбіна Дерюгіна пішла з життя.
2023 г., 29 березня, 12:22
Альбіна Дерюгіна / Громадське
Альбіна Дерюгіна / Громадське

Легенда художньої гімнастики в Україні Альбіна Дерюгіна померла на 92 році життя. Про це повідомляють на сторінці Національного олімпійського комітету України на сторінці у Facebook.

"Неоціненна втрата в олімпійській родині: відійшла в інший світ Альбіна Дерюгіна. З сумом повідомляємо, що на 92-му році життя зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної. Вона прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження та вважається основоположницею цього виду спорту в Україні", - йдеться у заяві.

Читайте також: Екс-воротар Шахтаря і Кривбасу помер у віці 40 років

Нагадаємо, за свою кар'єру спортсменка була тренером збірної СРСР, а згодом і збірної України.  Дерюгіна виховала низку олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи.

Серед вихованок Дерюгіної її донька - Ірина Дерюгіна (абсолютна чемпіонка світу), Олександра Тимошенко (олімпійська чемпіонка), Оксана Скалдіна (бронзовий олімпійський призер), Ганна Безсонова (бронзовий олімпійський призер та абсолютна чемпіонка світу), Анна Різат.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: художня гімнастика

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK