Український олімпійський чемпіон продав три свої медалі заради допомоги ЗСУ

Юрій Чебан відзначився важливим вчинком.
2022 г., 17 грудня, 10:02
Юрій Чебан / Getty Images
Юрій Чебан / Getty Images

Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарках та каное Юрій Чебан продав дві золоті та одну бронзову медалі з ігор, щоб допомогти Збройним силам України.

За словами спортсмена, він розраховував одержати велику суму, проте задоволений, що зможе допомогти українським військовим.

"Аукціон уже пройшов. Закінчився він не так, як планувалося, але доволі непогано. Ми намагалися привернути увагу через американські медіа, про нас писали The Washington Post, TMZ Sport.

Заробили понад 100 тисяч доларів, і це лише початок. Ми чекали трохи більше, бо спілкувалися з організаторами цього аукціону, які дали нам попередню оцінку з цих медалей. Сказали, що ціна має бути вищою. Ми не орієнтувалися на цю ціну, але хотіли зібрати якнайбільше".

Читайте також: Команда Формули-1 збирає гроші для українців

"Справді шкода було віддавати, але я впевнений, що ці медалі повинні принести більше, ніж просто лежати на полиці і пилятися. У якийсь момент країна мені надала хороші можливості, і я хочу відплатити тим самим", - розповів Чебан в інтерв'ю 1+1.

Нагадаємо, Чебан виграв золото Олімпіад у Ріо та Лондоні на дистанції 200 метрів у веслуванні на каное та бронзу в Пекіні на дистанції 500 метрів.

Раніше повідомлялося, що українські спортсменки виграли дві медалі на чемпіонаті світу з важкої атлетики.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK