Чемпіонат Європи з боротьби: результати українців

ISPORT розповідає про виступи українських борців на першості континенту.
2023 г., 23 квітня, 21:55
Боротьба / xsport.ua
Боротьба / xsport.ua

В столиці Хорватії місті Загреб з 17 по 23 квітня відбувається чемпіонат Європи з боротьби.

Україну в цих змаганнях представлятимуть одразу 30 спортсменів - по десять представників в вільній, греко-римській та жіночій боротьбі.

Медалісти збірної України:

  • Василь Михайлов (79 кг) – золото;
  • Ерік Арушанян (65 кг) – бронза;
  • Ігор Никифорук (70 кг) – бронза;
  • Аліна Грушина-Акобія (57 кг) - золото;
  • Ірина Коляденко (62 кг) - золото;
  • Тетяна Сова (68 кг) - бронза;
  • Алла Белінська (68 кг) - срібло;
  • Юлія Ткач-Остапчук (59 кг) - срібло;
  • Ярослав Фільчаков (82 кг) - срібло;
  • Парвіз Насібов (67 кг) - бронза.

Розклад і результати українських борців

Вільна боротьба

до 57 кг

Андрій Яценко програв в першому ж поєдинку - чвертьфіналі - представнику Італії (8:19) і вибув із змагань.

до 61 кг

Тарас Маркович на старті змагань подолав представника Азербайджану (5:4), але не зміг пройти стадію 1/4 фіналу, поступившись албанцю Зелімхану Абакарову (2:6).

до 65 кг

Ерік Арушанян стартував в другому раунді іподолав там спортсмена з Молдови (6:2). Далі в рівній боротьбі він пройшов німця Андре Кларка (2:2), але в півфіналі поступився вірменину Вазгену Теваняну (4:12). У боротьбі за бронзу Арушанян здолав азербайджанця Алі Рагімзаде (7:6).

до 70 кг

Ігор Никифорук почав свій шлях з першого раунду змагань, дійшовши до півфіналу. По ходу турніру українець здолав представника Швейцарії (10:0) та спортсмена із Грузії (14:3). Зупинив Ігор свою переможну ходу за крок до фіналу, поступившись болгарину Рамазану Рамазанову (4:14), проте бронзу йому все одно вдалося завоювати.

до 74 кг

Семен Радулов стартував із другого раунду та ньому ж завершив. Спортсмен поступився грузину Автанділу Кенчадзе (0:8).

до 79 кг

Василь Михайлов розпочав свою переможну ходу на другому раунді. Спершу українець здолав словака (15:4), після чого постраждав серб (8:1), а на шляху до фіналу був переможений азербайджанець (5:2). У фіналі Василь зустрівся з Георгіосом Кугіумцидісом, здолавши того з рахунком 3:1.

до 82 кг

Ярослав Фільчаков дійшов до фінальної стадії, де побореться за золоті медалі з турецьким борцем Бурханом Акбудаком. На шляху до фінального поєдинку наш борець переміг представників Швеції, Хорватії та Молдови.

до 86 кг

Владислав Прус стартував із другого раунду, проте далі пройти не зміг. Українець поступився грузину Таріелю Гапхріндашвілі (7:14).

до 92 кг

Ілля Арчая почав свій шлях із чвертьфіналу, проте поступився на цій стадії турку Фейзуллі Актюрку (0:6), вилетівши з турніру.

до 97 кг

Муразі Мчедлідзе пройшов солідний шлях до півфіналу, звідки вилетів від Гіві Матчарашвілі (1:9). Українець здолав словака (6:4) та німця (4:4), але в нього ще ж шанс здобути бронзу в матчі за третє місце проти Ібрагіма Мчедлідзе.

до 125 кг

Олександр Хоцянівський стартував із перемоги над поляком (6:0), проте вже у чвертьфіналі поступився італійцю Абрахаму Коньєдо (2:4), через що влетів з турніру.

Жіноча боротьба

до 50 кг

Оксана Лівач стартувала з чвертьфіналу, здолавши на шляху до фіналу італійку (12:2) та спортсменку з Болгарії (3:2). У вирішальному поєдинку українка поступилася азербайджанці Марії Стадник.

до 53 кг

Лілія Горішна на першому раунді одразу залишила турнір.Українка не змогла здолати Марію Преволаракі (2:4) із Греції.

до 55 кг

Марія Винник розпочала свій шлях із поєдинку проти польської спортсменки і на ньому ж завершила змагання. Українка поступилася Катяжині Кравчик (2:4).

до 57 кг

Аліна Грушина-Акобія стартувала з чвертьфіналу, здолавши впевнено француженку (5:0). У півфіналі українка перемогла Евеліну Ніколову з Болгарії (2:0), у матчі за золото спортсменка поборола азербайджанку Жалу Алієву (10:0).

до 59 кг

Юлія Ткач-Остапчук розпочала турнір із чвертьфіналу, дійшовши без проблем до фіналу, де програла Анастасії Нікіті з Молдови.

до 62 кг

Ірина Коляденко набрала оборони з першого раунду, знищивши спершу молдаванку (10:0), а потім постраждала і німкеня Луїза Німеш (10:0). У півфіналі українка впевнено перемогла Сару Ліндборг (10:0), у фіналі вона не без проблем взяла гору над Грейс Буллен (9:6).

до 65 кг

Тетяна Сова стартувала успішно з чвертьфіналу, проте не пробилася до фіналу, поступившись Ірині Рингач із Молдови (6:13). У матчі за бронзу змогла взяти гору над Кендрою Дашер із Франції

до 68 кг

Алла Белінська почала свій шлях з 1/4 фіналу, пройшовши без особливих проблем до фіналу. У вирішальному поєдинку українка не змогла перемогти Юліану Яневу з Болгарії (3:10).

до 72 кг

Людмила Павловець стартувала з першого раунду, проте змогли вийти у півфінал. Українка програла румунці Олександрі Ангел, матч за третю сходинку також виявився невдалим.

до 76 кг

Анастасія Шустова впевнено йшла до фіналу, проте оступилася, програвши Ясемін Адар (4:14). Українка поступилася в бою за третє місце румунці Каталіні Аксенте (3:5).

Греко-римська боротьба

до 55 кг

В'ячеслав Байрактар ​​у чвертьфіналі поступився грузину Нугзарі Цурцумії (0:10) та залишив турнір.

до 60 кг

Віктор Петрик стартує на турнірі у першому раунді, де зустрінеться із сербом Георгієм Тибіловим.

до 63 кг

Олександр Грушін розпочав свій шлях з першого раунду і на ньому ж його закінчив. Українець поступився Олександрсу Юрк'янсу (3:5).

до 67

Парвіз Насібов у бронзовій сутичці переміг румуна Міхая Міхута.

до 72 кг

Андрій Кулик у сутичці за бронзу зазнав поразки від Селькука Джана з Туреччини.

до 77 кг

Сергій Козуб невдало завершив змагання, поступившись у першому раунді німцю Самуелю Беллшейду (0:9).

до 82 кг

Ярослав Фільчаков став срібним призером, поступившись у вирішальній сутичці чинному чемпіону світу Бурхану Акбудаку з Туреччини.

до 87 кг

Артем Матяш вдало стартував, здолавши в першому раунді представника Фінляндії (11:2), проте вже наступного етапу зазнав поразки від Алекса Кессідіса (0:4) і залишив турнір.

до 97 кг

Владлен Козлюк розпочне цей чемпіонат із поєдинку проти австрійця Маркуса Раггінгера.

до 130 кг

Михайло Вишневецький у першому раунді впевнено здолав італійця Данила Сотнікова (5:1), проте у чвертьфіналі зазнав поразки від Якоба Каджая (1:7).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK