УФФК надіслала лист ISU з проханням не допускати до змагань фігуристів із білорусі та росії

Функціонери намагаються боротися за справедливе покарання для представників країни-окупантів.
2023 г., 29 травня, 14:31
Віолетта Сєрова і Іван Хобта / Getty Images
Віолетта Сєрова і Іван Хобта / Getty Images

Українська федерація фігурного катання (УФФК) надіслала лист до Міжуднародного об'єднання ковзанярського спорту (ISU) з проханням продовжити недопуск росіян і білорусів до міжнародних змагань.

За словами функціонерів, спроби пом'якшити покарання для представників країн-окупантів викликають занепокоєння, як у спортсменів з України, так і у громадськості в нашій країні.

"Цим листом від імені спортсменів, тренерів, офіційних осіб і членів Федерації фігурного катання України ми висловлюємо вам свою повагу і просимо вашої уваги і підтримки в одному важливому процедурному питанні. У зв'язку з тим, що триває другий рік жорстокої війни та агресії Росії проти України, ми хочемо просити вашої чіткої і прямої підтримки в питанні недопуску будь-яких російських і білоруських спортсменів до участі в будь-яких санкціонованих ISU заходах і змаганнях.

Нещодавні спроби пом'якшити заборону і правила недопуску для російських і білоруських спортсменів викликають величезне занепокоєння як у середовищі українського фігурного катання, так і у всієї громадськості країни. Оскільки багато жертв серед цивільного населення гинуть і втрачають своїх коханих, а також багато українських військових і спортсменів гинуть і отримують поранення, захищаючи свою батьківщину від російського агресора, ми переконані, що не можна розглядати це як законну або навіть формальну підставу для дозволу росіянам і білорусам брати участь у діяльності ISU.

Ми вважаємо, що заборона має бути твердою і незмінною доти, доки останній російський солдат не залишить територію України, доки всі винні російські політики та їхні прихильники й послідовники в російському суспільстві не отримають заслужених покарань та офіційного засудження. Жодне виправдання представників російських спортивних команд та їхнього оточення не повинно впливати на ці обставини, поки не закінчиться війна.

Ми вдячні ISU за рішучу і постійну підтримку українських федерацій спортивного катання на ковзанах і просимо вас з розумінням поставитися до цього прохання про повторне підтвердження і застосування цієї заборони на майбутній сезон. Ми також просимо вас розглянути питання щодо розповсюдження цієї позиції серед усіх федерацій ковзанярського спорту, розширення між ними комунікації щодо цієї позиції відповідно до нашого прохання, описаного вище, щоб усі мали належні та однакові погляди на це питання.

Дякуємо за допомогу та висловлюємо щиру вдячність і повагу", - сказано в листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина відмовилася від проведення Чемпіонату Європи з фігурного катання через "війну в сусідній країні".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK