Гутцайт заявив, що бойкот Україною змагань відміняти не планують

Міністерство молоді та спорту не збирається змінювати своє рішення на користь українському спорту.
2023 г., 12 липня, 15:02
Вадим Гутцайт / Getty Images
Вадим Гутцайт / Getty Images

Президент НОК України та Міністра молоді та спорту Вадим Гутцайт поділився своїми думками стосовно закону, який був ухвалений раніше, про бойкот українськими спортсменами всіх змагань, в яких приймають участь представники країни терориста.

Наприклад, українські фехтувальники будуть вимушені пропустити особисті змагання чемпіонату світу з фехтування через присутність там далеко не найсильніших спортсменів наших сусідів.

"Росіяни уже працюють проти нас, бо вони знають, що ми ухвалили рішення про бойкот. Вони вже посилають найслабших, аби тільки ми не брали участь. Це болюче питання, але ми стоїмо на своєму. Тому що якщо ми будемо приймати участь в змаганнях, де є росіяни і білоруси, ми будемо визнавати, що вони можуть бути в спортивному світі поруч з нормальними людьми".

Гутцайт заявив, що він розуміє всю важкість того, що відбувається, для українських спортсменів, але змінювати нічого не буде.

"Є державне рішення - ми не беремо участь у цих змаганнях. На сьогоднішній день не розглядається можливість припинення бойкоту. Є таке рішення – ми його ухвалили, рухаємося по ньому. Була зустріч з усіма президентами федерацій, які висловили свою думку. Це було спільне рішення".

Читайте також: Слова Гутцайта - дурість: Міністерство "вбиває" український спорт

Та при цьому, ефективність цих бойкотів навряд чи є високою. Сам пан міністр не зміг оцінити, наскільки це допомагає Україні боротися з росіянами

"Складно сказати, які є заміри ефективності цього рішення. Є замір один – у нас повномасштабна війна, щодня гинуть наші найкращі - у нас є спільне рішення, що ми так йдемо".

Нагадаємо, що серед іншого Україна вже пропустила чемпіонат світу та декілька інших турнірів з дзюдо, а також ЧЄ з фехтування.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Вадим Гутцайт

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK