"Готуємо апеляцію": Федерація фехтування України відреагувала на дискваліфікацію Харлан

Скандальне відсторонення української спортсменки буде оскаржене.
2023 г., 27 липня, 21:58
Ольга Харлан / nffu.org.ua
Ольга Харлан / nffu.org.ua

Національна федерація фехтування України зробила заяву щодо дискваліфікації Ольги Харлан із чемпіонату світу-2023 в Мілані за відмову потиснути руку представниці країни-терориста.

Як повідомили в організації, уже готується апеляція на це рішення, щоб українська спортсменка змогла виступити в командному турнірі з жіночої шаблі на турнірі.

Читайте також: Гераскевич - про дискваліфікацію Харлан: Гутцайт усе ще член виконкому цієї ганебної федерації

"Федерація фехтування України підтримує олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан і глибоко обурена діями Міжнародної федерації фехтування (FIE), яка позбавила нашу провідну шаблістку, лідера національної збірної можливості продовжувати боротьбу за нагороди на чемпіонаті світу у Мілані.

Сьогодні, 27 липня, під час особистих змагань в жіночій шаблі українка Ольга Харлан чесно і переконливо виграла свій бій в 1/32 у нейтральної спортсменки Анни Смірнової (15:7). Але була дискваліфікована постфактум на підставі протесту останньої через нібито відсутність "прояву поваги".

Федерація фехтування України готує апеляцію на рішення про дискваліфікацію і зробить усе можливе, щоб Ольга Харлан змогла виступити у командному турнірі у жіночій шаблі на чемпіонаті світу у Мілані", - ідеться в заяві НФФУ.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав скасувати дискваліфікацію Ольги Харлан.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: фехтування Ольга Харлан

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK