"Надсилали фото мертвих військових": Харлан розповіла про погрози з боку росіян

Українська фехтувальниця розповіла про те, як вона справлялася з погрозами і що їй писали ображені люди з території країни-терористки.
2023 г., 9 серпня, 00:45
Ольга Харлан / Getty Images
Ольга Харлан / Getty Images

Кінець липня був багатим на скандали у фехтуванні. Нагадаємо, що на чемпіонаті світу Ольга Харлан перемогла представницю країни 404 Анну Смирнову, після чого відмовилася тиснути їй руку.

На жаль, міжнародна федерація фехтування вирішила дискваліфікувати українку. Але потім їй все ж таки дозволили взяти участь у командному змаганні. До того ж Ольга отримала "автоматом" доступ до Олімпіади-2024.

В інтерв'ю для YouTube-каналу Football Hub Харлан розповіла про погрози, які вона отримала від росіян після того скандалу.

"Я бачу це (загрози) як обов'язкову частину всього цього. Країна на півсвіту, на півпланети, а якось мало там нормальних людей. Не можу сказати, що я цього не очікувала, але... Хочуть говорити, хочуть писати - мені все одно ".

"Але були такі повідомлення, які... Мені надсилали фото мертвих бійців, і тоді я почала дуже сильно хвилюватися. По-перше, я не хочу цього бачити - вони не люди. Були якісь меседжі, там "Здохни" щось таке. Намагалися дзвонити, було багато різних номерів із різних країн. Ну і в Instagram, це свята справа. Рознесли мені пошту, с*ки (сміється). Там було багато. Ну і соцмережі, звісно. Я навіть усе й не читала".

https://www.instagram.com/olgakharlan/
https://www.instagram.com/olgakharlan/

Ольга розповіла, що більшість повідомлень були повідомленнями підтримки від українців, але серед них траплялися злісні повідомлення від росіян.

"95% повідомлень були добрими, від наших людей. Я, звичайно, читаю. Вибачте, я не відповідала, їх дуже багато було. Я читаю, читаю, і тут раптом "Здохни". Зрозуміло. "Ти не потиснула руку своїй господині". Так, звичайно".

"Потім почалося те, що я не знаю, що таке спорт. Я не знаю, що таке респект. Я не знаю, що таке олімпійські принципи. Я направила на неї (Смирнову) свою зброю, що я хотіла її вбити. Це розносять їх ЗМІ, щоб якось її підтримати, що я наставила на неї зброю - хоча я цього не робила - що вона була без маски... Господи, люди...".

"По-перше, я поставила його ось так (під кутом). По-друге, якщо це й робити, то вона має бути тут (показала на обличчя)".

Далі Харлан зізналася, що вже ніяк не реагує на такі образи. До того ж, їй допомагають добрі побажання від фанатів.

"Мене це взагалі ніяк не чіпляє. У мене вже такий імунітет. Мені здається, що я все залишила там. Весь стрес, який я могла отримати, я його отримала і я його пережила. Я пишаюся собою та своєю родиною. Дуже вдячна тим, хто мене підтримав. Тому що без них я навряд чи це зробила б".

Нагадаємо, що після цього скандалу Федерація фехтування України вимагає позбавити Ганну Смирнову нейтрального статусу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK