Харлан: У нас дуже добрі шанси пробитися на Олімпійські ігри-2024

Українка вважає, що збірна має всі можливості, щоб кваліфікуватися на паризьку Олімпіаду.
2023 г., 27 жовтня, 21:08
Ольга Харлан / Getty Images
Ольга Харлан / Getty Images

Нещодавно Ольга Харлан перемогла на своєму першому турнірі, що відбувся у Стамбулі. Там вона виявилася сильнішою за ще одну українку Аліну Комащук.

У новому інтерв'ю для Суспільне Спорт Ольга поділилася відчуттями від першого турніру після скандального чемпіонату світу, де він отримала чорну картку через відмову потиснути руку фехтувальниці з країни-терористки.

"Можу сказати, що було важко. І зараз не дуже добре, бо все ж ті події на мене якось вплинули. Але я наразі націлена на роботу і дуже важливо знати, чого я хочу, знати свою ціль. Тому й було рішення поїхати у Туреччину (на турнір)", - заявила Харлан.

"Ми тренуємося тут (у Туреччині) з початку вересня. Найближчі старти у нас 10 листопада — Кубок світу в Алжирі, продовження олімпійської кваліфікації. Там також будуть особисті і командні змагання".

Джерело: Getty Images

Вона зізналася, що збірна України планує повернутися додому, щоб провести спеціальний турнір.

"Чи змагатимемося в Україні? Плануємо. У нас буде турнір пам'яті Андрієвського, він пройде у Львові, здається, 21 грудня. Ми всією збірною приїдемо туди і будемо тренуватися. Поїдемо додому, бо вже давно не були там".

На думку Ольги, українська команда має всі шанси, щоб кваліфікуватися на Олімпійські ігри-2024.

"Шанси є, у нас великий шанс. Ми йдемо п'яті в олімпійській кваліфікації, як перша європейська команда на потрапляння на Олімпійські ігри. Треба просто виходити, фехтувати, робити те, що ми можемо. А можемо багато. Вважаю, що нам потрібно зараз лише підійматися та здобувати очки".

Раніше Ольга Харлан прокоментувала дії Міжнародної федерації фехтування, яка продовжує допускати росіян до змагань.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK