Жіноча збірна України з фехтування вперше за сім років виграла "золото" етапу Кубка світу

Українки зуміли перервати невдалу серію, ставши переможницями на італійському етапі змагань.
2023 г., 12 листопада, 22:37
Джоан Фейбі Бежура / Getty Images
Джоан Фейбі Бежура / Getty Images

Жіноча збірна України з фехтування виборола золоті медалі на етапі Кубка світу, який проходив в італійському Леньяно, повідомляє Cуспільне Спорт.

У фінальному протистоянні українські шпажистки у напруженій боротьбі здолали суперниць із Південної Кореї з рахунком 41:40.

У складі української команди, яка отримала шостий номер посіву, виступали Влада Харькова, Олена Кривицька, Інна Бровко та Джоан Фейбі Бежура.

По дорозі до фіналу вони пройшли через Естонію (39:34), Італію (45:36) та Гонконг (45:40). Варто зазначити, що збірна Південної Кореї мала перший посів етапу, який став першим на рівні Кубка світу у сезоні-2023/24.

За інформацією джерела, "золото" стало для України першим на етапі Кубка світу з 2016 року. Цікаво, що тоді у фіналі українки перемогли знову ж таки Південну Корею.

Читайте також: Аналітики вважають, що Україна заробить лише 18 медалей на ОІ-2024

Ця перемога дозволила українській команді піднятися на п'яте місце у олімпійській кваліфікації. На даний момент Україна – найкраща збірна Європи, яка досі не отримала ліцензію на Олімпіаду-2024. Таким чином, українки претендують на ліцензію за континентальною квотою.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK