Україна звернулася в МОК з інформацією про російського борця, який підтримує війну

Так званого нейтрального спортсмена було допущено до участі в чемпіонаті Європи.
17 лютого, 11:10
Імам Ганішов (праворуч)
Імам Ганішов (праворуч)

Президент НОК України Вадим Гутцайт, виконуючий обов'язки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко надіслали відкритий лист президенту МОК Томасу Баху, а також президенту United World Wrestling Ненаду Лаловичу та президенту Федерації боротьби Румунії Развану Пірцалабу.

У листі вказується на грубе порушення рекомендацій МОК щодо допуску до міжнародних змагань російських спортсменів. Так, на поточному чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті у нейтральному статусі має виступити росіянин Імам Ганішов, який відкрито підтримував війну проти України, незаконно відвідував тимчасово окуповані українські території та фотографувався з військовими країни-агресора.

Читайте також: У МОК заявили, що суворо перевірятимуть спортсменів на відповідність нейтральному статусу

"У нас є інформація та фото, які підтверджують, що ця особа перебувала на тимчасово окупованій території України (Запорізька область), підтримує російських військових та війну росії проти України.

Хочемо ще раз підкреслити непохитну позицію України. Поки російські війська за підтримки уряду білорусі продовжуватимуть здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі, зокрема в нейтральному", - ідеться в листі.

Виступ Ганішова на чемпіонаті Європи з вільної боротьби у ваговій категорії до 74 кг заплановано на сьогодні, 17 лютого.

Нагадаємо, на ISPORT доступні розклад і результати українців на чемпіонаті Європи з боротьби.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: боротьба війна з росією

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK