"Пліч-о-пліч": Окупанти знищили найбільший в Україні зал ММА, тепер його відновлюють на Закарпатті

Соціальний проєкт "Пліч-о-пліч" розповідає історії про надзвичайних українців.
2022 г., 12 серпня, 18:12
Антон Бланк
Антон Бланк

Найбільший в Україні зал змішаних єдиноборств знаходився в Харкові. Під час бойових дій він був вщент розбитий. На приміщення окупанти скинули з літаків 5 бомб. Частково вціліло лише спортивне обладнання. Його було перевезено в Мукачево, де спортсмени знайшли будівлю, створили проєкт і зараз займаються облаштування Центру для змішаних єдиноборств. Всеукраїнська інформаційна кампанія "Пліч-о-пліч" розповідає історію релокації спортивного центру на Закарпаття. 

"У Харкові у нас був найбільший в Україні зал для змішаних єдиноборств ММА. Збірна України готувалася там. Ми виховали багато майстрів спорту і чемпіонів України. Але зараз під час російської агресії зал було зруйновано: 5 бомб із двох літаків. За підтримки голови Закарпатської обласної федерації робимо зал у Мукачево. Нам вдалося врятувати обладнання зі знищенного залу, та плануємо, щоб на Закарпатті була сильна команда", - розповідає віцепрезидент Національної Федерації змішаних єдиноборств ММА України Антон Бланк. 

Зараз Антон займається ремонтом приміщення для Центру єдиноборств, а також проводить заняття для дітей-сиріт і дітей-ВПО.

"Процес тренування не повинен зупинятися навіть під час війни. Треба давати надію спортсменам, треба давати надію дітям на майбутнє. Спорт цю функцію виконує. Цей регіон мені дуже сподобався, дуже сподобалися люди. Дуже спортивний регіон". 

"З відкриттям центру змішаних єдиноборств ММА, я думаю, тут з'являться багато своїх зірок, своїх чемпіонів. Найближчим часом ми плануємо провести чемпіонат України серед дорослих у Мукачево. Тому ми тренуємось разом: і місцеві спортсмени, і переселенці. Я гадаю, що в українців велике майбутнє. І зараз світ тільки про нас і говорить. Тому всі мають щось робити для нашої перемоги", - каже пан Антон.

Антон разом зі спортсменами постійно займається волонтерством. Зі складу в Ужгороді вони передають гуманітарну допомогу на Харків. Там у спортзалах також розміщуються склади. Звідти спортсмени роблять адресну доставку людям, які потребують допомоги.

Відео історії Антона Бланка: 

"Пліч-о-пліч" — всеукраїнська кампанія про єдність українців й про те, що ми незламні, вільні та сміливі тоді, коли разом, яка реалізується за участі Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської ОДА.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK