Глава МОК: Відповідно до норм міжнародного права не можна накладати санкції за те, що маєш певний паспорт

Томас Бах розкритикував рішення Вімблдона усунути білорусів та росіян.
2022 г., 10 червня, 16:09
Томас Бах / Getty Images
Томас Бах / Getty Images

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах розкритикував рішення Вімблдона не допустити до участі російських і білоруських тенісистів.

За словами функціонера, це суперечить нормам міжнародного права.

Читайте також: Федерер пропустит Уимблдон впервые с 1998 года

"Потрібно поважати уряди країн і роль, яку вони виконують. Російські гравці можуть грати в нейтральному статусі, тоді як у Лондоні на «Уімблдоні» уряд каже: "Ні, у жодному разі". І якщо ми дозволимо це, якщо ми теж у цьому замішані, тоді ми програли.

Як тоді ви можете гарантувати проведення чесних змагань у вашому спорті, якщо уряди вирішують, виходячи з власних політичних інтересів, хто може змагатися, а хто ні?

Якщо ми відчиняємо ці двері, то зараз це Росія та Білорусь, а завтра – це ваша країна. У світі немає жодної країни, яку любили б усі. Це суперечить усім принципам, які ми обстоюємо. Якщо ми залишимо це на розсуд урядів, станемо політичним інструментом і не зможемо гарантувати чесну конкуренцію.

Наше завдання полягає в тому, щоб ми усвідомили, що маємо повернутися до того дня, коли ми зможемо об'єднати весь світ у мирних змаганнях. Це не той день, але ми можемо лише сподіватися, що світ запанує.

Щоб було зрозуміло: олімпійське перемир'я адресоване лише урядам. Кожен, хто підтримує війну, може і повинен потрапляти під санкції.
Але кожен, хто її не підтримує, їх права мають шанувати. За нашими правилами та нормами міжнародного права немає і не може бути санкцій за те, що ти маєш певний паспорт", – наводить слова Баха англійське видання The Telegraph.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK