Глава ATP: Ми були б раді повернути Вімблдону очки, якби вони скасували усунення росіян

Функціонер заявив, що організація бореться з дискримінацією, яку зазнали відсторонені гравці.
2022 г., 11 червня, 14:44
Андреа Гауденці / Getty Images
Андреа Гауденці / Getty Images

Голова ATP Андреа Гауденці висловився з приводу рішення організації позбавити Вімблдон рейтингових очок.

Таке рішення було ухвалено після того, як турнір Великого шолома усунув від участі російських та білоруських тенісистів через повномасштабне вторгнення в Україну.

"Усім відома причина, через яку ми позбавили Вімблдон очок. Це питання справедливості та боротьби з дискримінацією, це відповідь на одностороннє рішення турніру, яке ми вважаємо неправильним.

Таке рішення має ухвалюватися лише спільно, за участю всіх семи тенісних органів – ATP, WTA, ITF та чотирьох турнірів Великого шолома. Так що історія з Вімблдоном показує, що нам потрібне єдине управління.

Звичайно, ми були б раді повернути очки Вімблдону, якби турнір скасував усунення росіян та білорусів, які заявили, що готові зробити письмові заяви, оскільки ніхто з них не підтримує війну”.

Читайте також: Глава МОК: Відповідно до норм міжнародного права не можна накладати санкції за те, що маєш певний паспорт

"Щодо рейтингу зазначу, що ми хочемо, щоб усі гравці у 2022 році мали доступ до однакової кількості очок. Тільки так ми можемо отримати справедливий рейтинг наприкінці року.

Тому, якби ми захистили тих, хто добре виступив на торішньому Вімблдоні, ми б несправедливо вчинили з тими, хто добре виступить цього року. Ми не можемо захищати сім-вісім гравців, завдаючи шкоди всім іншим.

На жаль, очки за Вімблдон не увійдуть до рейтингу за рік, але це справедливе рішення на наш погляд, і з нами згодна WTA", - наводить слова Гауденці Ubitennis.

Раніше повідомлялося, що сербський тенісист Новак Джокович підтримав рішення ATP позбавити Вімблдон очок.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK