Джокович прокоментував можливий пропуск US Open

Тенісиста можуть не пустити до США через відсутність вакцинації від коронавірусу.
2022 г., 1 липня, 07:24
Новак Джокович / Getty Images
Новак Джокович / Getty Images

Сербський тенісист Новак Джокович висловився з приводу майбутнього Відкритого чемпіонату США, який може пропустити через існуючі в країні коронавірусні обмеження.

На даний момент у США заборонено в'їзд людям, які не зробили вакцинацію від COVID-19. При цьому на US Open можуть виступити американські спортсмени, які не щеплені від коронавірусу.

"У США не можуть в'їжджати люди без вакцинації. Я чув, що деяким людям подібне зійшло з рук, але ці люди не є відомими. Втім, я б ніколи не намагався в'їхати до країни, якщо це не дозволено.

Дехто вважає, що я припустився помилки в Австралії, але насправді я мав звільнення. Не варто повторювати цю історію.

Тенніс Сендгрен мені сказав, що американцям, не прищепленим від коронавірусу, можна грати на US Open і його допустили до участі. Але якщо не вакцинованим гравцям не дозволяється змагатися, це має бути справедливо для всіх.

Я не бачу у цьому медичної логіки, що у теніс можна грати, бо громадянин США, а я не можу. Якби я мав американський паспорт або грін-карту, я б зміг грати.

Можливо, за цим стоїть політична логіка, а не медична, але я не хотів би вдаватися в це, і ви розумієте, чому.

Великі шоломи - це турніри, які є для мене пріоритетом на даному етапі моєї кар'єри, і, звичайно, я хочу зіграти в Нью-Йорку. Але якщо я не матиму такої можливості, то це не кінець світу", - наводить слова Джоковича Tennis World USA.

Зазначимо, що імміграційна служба США не планує скасовувати обов'язкову наявність сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу у людей, які приїжджають до країни.

Раніше повідомлялося, що Новак Джокович установив унікальне досягнення, перемігши на старті Вімблдону.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK