Світоліна: Багато російських гравців навіть не підходили, щоб запитати, як ситуація в Україні

Українка розкритикувала тенісні організації, які мало підтримують нашу країну.
2022 г., 23 липня, 14:55
Еліна Світоліна / Getty Images
Еліна Світоліна / Getty Images

Відома українська тенісистка Еліна Світоліна розповіла про свою участь у платформі UNITED24.

"Коли почалося вторгнення, мені було морально важко грати. Мої пріоритети та перспективи дуже змінилися. Я почувала себе в іншому місці, коли була на корті, переживала за сім'ю, яка в Україні.

Мені було важко на 100 відсотків зосередитись на роботі, і тому я хотіла поділитися своїм баченням. І зараз я щаслива, адже знайшла те, що мені потрібне.

Хочу, щоб люди знали – війна триває, але мені здається, що це трохи зникло з новин. Мені важливо зробити все, що в моїх силах, - наводить слова Світоліної The Telegraph.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна / Джерело: Getty Images

Українка також висловилася з приводу дій WTA та ATP, які покарали Вімблдон за усунення російських тенісистів.

"Я не згодна з заявами WTA та ATP щодо Вімблдону. Думаю, організації повинні були зробити більше для українських гравців та України.

Ми проводили круглі столи з WTA, ITF, турнірами Великого шолома, пояснювали ситуацію, просили про допомогу, а вони вчинили по-своєму. Я була розчарована, дізнавшись про їхню позицію. Але я дякую Вімблдону за їх підтримку.

Російські тенісисти зробили свій вибір. Більшість з них не живе в Росії, вони тренуються в Європі та США. Але багато гравців навіть не підходили, щоби запитати, як справи у наших сімей, як ситуація в Україні. Це створило напругу.

Український народ гине у себе вдома, ми втрачаємо свої будинки, втратили наші тренувальні бази. Наші сім'ї у небезпеці. Ми не в рівному становищі. Спорт відповідає, він допомагає людям зрозуміти, що відбувається. Це моя місія", - додала Світоліна.

Раніше повідомлялося, що Еліна Світоліна розкритикувала US Open за допуск на турнір росіян.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK