Костюк увійшла в історію, ранній виліт Ястремської та виступ Крутих: Підсумки України на Australian Open-2023

ISPORT.ua підбиває підсумки виступу українських спортсменів в Австралії.
2023 г., 28 січня, 01:00
Марта Костюк / Instagram
Марта Костюк / Instagram

В Австралії проходить один із головних турнірів календарного року з тенісу – Australian Open-2023. У чоловічій та жіночій сітки залишилося зіграти фінальні матчі, куди дійшли найкращі тенісисти на сьогоднішній день.

Україну було представлено у двох сітках, проте ніхто не зміг зайти далеко, хоч і були гучні перемоги. Також у парному турнірі одна з українок була близька до фіналу, але поступилася у ½ фіналу.

ISPORT.ua розповідає про те, як виступили українці в Австралії.

Жінки

Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Даяна Ястремська, Катерина Байндль, Леся Цуренко – таке представництво мала Україна у жіночій сітці. Вболівальники розраховували на гучні перемоги, хоч і вийти на вирішальні стадії шансів було мало.

Перше коло змагання подолати змогли не всі, а саме: Леся Цуренко без шансів поступилася Кароліні Муховій (Чехія), а Даяна Ястремська завершила турнір, програвши Олені Остапенко (Латвія).

Ангеліна Калініна, Катерина Байндль та Марта Костюк пройшли не лише перший етап, а й другий. Забігаючи наперед, усі українки синхронно завершили свою участь у 1/16 фіналу, але давайте докладніше.

Ангеліна Калініна – перша ракетка України у світовому рейтингу. У першому колі змагання вона впевнено обіграла Коко Вандевеге зі США (6:3, 6:1), а у другому раунді сенсаційно обіграла Петру Квітову (Чехія), яка йде у ТОП-15 світового рейтингу. Дівчата показали видовищну гру, за підсумками чого Ангеліна пробилася далі (7:5, 6:4). У третьому коло Калініна не змогла створити ще одну сенсацію, поступившись іншою представницею Чехії Барбораї Крейчиковою (2:6, 3:6:).

Катерина Байндль стрімко покращує свою гру останнім часом. Їй удалося досягти успіху, пройшовши кілька етапів. У першому колі вона обіграла представницю країни-агресора, а далі здолати американку Кеті Макнеллі (6:1, 7:6(4)). Примітно, що у двох зустрічах Катерина була аутсайдером. Далі ж Байндль стала жертвою тієї самої Остапенко, яка до цього вибила Костюк. Катерина нав'язати їй боротьбу не змогла – 3:6, 0:6.

Марта Костюк – найдосвідченіша з українок на Відкритому чемпіонаті Австралії, адже вже доходила до третього етапу, як і цього разу. Спочатку Марта обіграла Аманду Анісімову зі США (6:3, 6:4), а потім здолала австралійку Олівію Гадецьку (6:2, 6:1). У 1/16 фіанал Костюк без шансів поступилася третій ракетці світу Джесіці Пегулі (США) - 0:6, 2:6.

Незважаючи на синхронний виліт, дівчата встановили свої найкращі результати в Австралії, а Костюк повторила цей результат. Українки показали гідну гру, нехай десь і був успіх на нашому боці. Точно можна сказати, що Ангеліна, Катерина та Марта можуть записати цей турнір до свого активу. Що стосується Лесі Цуренко та Даяни Ястремської, то не варто їх критикувати за ранні вильоти, адже їм протистояли більш майстерні суперниці, яким вдалося підійти до турніру в найкращій формі.

Чоловіки

Єдиним представником чоловічої сітки від України був Олексій Крутих, який пробився в основний етап турніру, пройшовши кваліфікацію. У першому ж колі українець зустрівся із багаторазовим чемпіоном різних турнірів – Дієго Шварцманом із Аргентини.

Крутих показав гідну та яскраву гру, нав'язавши боротьбу супернику. Аргентинець здобув перемогу з рахунком – 3:1, але Олексій заслужив на повагу, адже боровся до кінця, щоб пробитися до наступного раунду.

Взагалі останнім часом Крутих зробив великий ривок у своїй грі, що дозволило йому вперше зіграти у Відкритому чемпіонаті Австралії, а незадовго до цього виграти турнір в Іспанії.

Парний турнір

У парному турнірі виступали українки – Ангеліна Калініна, Марта Костюк та сестри Кіченок. Найбільшого успіху досягла Марта Костюк, яка у парі з румункою Оленою-Габріелою Русе дійшли до півфіналу, – їм залишався лише останній крок, щоб вийти у фінал.

На шляху до ½ фіналу українка та румунка здолали багатьох фаворитів – Даніель Коллінз/Хізер Уотсон (2:0), Ніколь Меліхаз-Мартінес/Еллен Перес (2:1), Маркет Воундрушеву/Міріам Колодєєва (2:0) та Сторм Сандерс/ Елізе Мертенс (2:1).

У ½ фіналу Костюк та Русі поступилися головним фаворитом парного розряду – Барборі Крейчикової/Катерині Синяковій (Чехія) – 2:6, 2:6.

Незважаючи на образливу поразку, Костюк може похвалитися індивідуальним досягненням. Вона стала першою українкою за останні 15 років, яка дійшла півфіналу парного розряду у жінок в Австралії. Раніше це вдалося сестрам Бондаренко - Альоні та Катерині, які у 2008 році і виграли турнір.

У змішаному парному розряді виступила лише Людмила Кіченок. Українка у парі із представником Еквадору Гонсало Ескобаром вилетіли за підсумками першого кола.

Оцінки

Якщо підсумувати все вище сказане, то оцінювати виступ наших представників треба по різному. Хтось проявив себе круто, хтось точно розраховував на інше.

  • Оцінка жахливо: Людмила Кіченок вилетіла з парних турнірів після перших же етапів.
  • Оцінка трохи краще, ніж жахливо: Надія Кіченок приймала участь лише в парному турнірі серед жінок, де змогла пройти лише один етап.
  • Оцінка погано: Даяна Ястремська вилетіла одразу після першого етапу.
  • Оцінка нормально: Леся Цуренко теж не виявила себе, вилетівши одразу. Однак дівчина пройшла кваліфікацію, що заслуговує на похвалу.
  • Оцінка добре: Олексій Крутих пройшов кваліфікацію, де вперше зіграв в основній сітці турніру.
  • Оцінка чудово: Ангеліна Калініна дійшла до третьего етапу в основній сітці та до третьего етапу в парному турнірі.
  • Оцінка чудово: Катерина Байндль вперше в кар'єрі дійшла до третьего етапу.
  • Оцінка відмінно: Марта Костюк була близкою до матчу за трофей (в парному турнірі), а також непогано проявила себе в жіночій сітці.

Зазначимо, що фінальні ігри турніру в різних сітках та розрядах пройдуть цими вихідними. На ISPORT доступні сітки чоловічого та жіночого розряду.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK