Цуренко: Складно зрозуміти, що хтось може вважати терпимим геноцид і вторгнення

Українка висловилася про конфлікт із виконавчим директором WTA.
2023 г., 18 березня, 00:27
Леся Цуренко / Getty Images
Леся Цуренко / Getty Images

Українська тенісистка Леся Цуренко висловилася про минулу розмову з виконавчим директором WTA Стівом Саймоном.

Спортсменка звинуватила організацію та її керівництво в абсолютній відсутності реальних дій щодо представників рфі білорусі.

"Найбільше мене ображає те, що він вважає, що російські та білоруські гравці можуть підтримувати вторгнення в мою країну і не потрапляти під санкції.

За його словами, це лише їхня думка, і це не повинно мене ображати. Але мені, звичайно, боляче. І не трохи. Важко зрозуміти, як хтось може вважати, що вторгнення в країну або геноцид нації є терпимими. Усе це дуже боляче і жахливо для мене. Це означає, що ми можемо бути оточені людьми, які підтримують цю війну.

Я відчуваю себе покинутою WTA, я не відчуваю, що моя асоціація мене захищає. Розмовляючи зі Стівом, я зрозуміла, що це була їхня позиція або його позиція від самого початку конфлікту.

Тому дуже мало зроблено для українських гравців, які також були дуже вражені розмовою, яку я їм передала. Вони мене дуже підтримували. Для всіх стає все зрозуміліше.

Усе, що зробила WTA - подарувала стрічки в кольорах України, щоб кожен гравець міг продемонструвати свою підтримку українському народу.

Я запитала Стіва, що ще планує зробити WTA, оскільки Australian Open після інциденту з російським прапором надав нам житло, харчування та приміщення для тренувань на так довго, як було потрібно.

Я не знаю, чому WTA така "сором'язлива". Я сподіваюся, що ми проведемо телефонну конференцію з Радою директорів і зможемо обговорити цю ситуацію", - сказала Цуренко.

Нагадаємо, що українка відмовилася від гри з Аріною Сабаленко з білорусі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK