Костюк: Упевнена, що і після закінчення війни не буду тиснути руку росіянам і білорусам

Українка готова дотримуватися своєї патріотичної позиції і після того, як наша країна прожене окупантів.
2023 г., 1 червня, 15:22
Марта Костюк / Getty Images
Марта Костюк / Getty Images

Українська тенісистка Марта Костюк поставила крапку в історії з Аріною Сабаленко та освистуванням за відмову тиснути руку білорусці.

За словами українки, вона впевнена, що продовжить ігнорувати спортсменів із країн-окупантів після закінчення війни.

"Я не очікувала цього, але не знала, що це дасть такий великий розголос у світі. Минають години після матчу і я бачу, як багато новин починає з'являтися. Я не відчувала, що так буде. Дійсно, освистували мене. Не всі. Тому що мене весь матч насправді підтримували більше, ніж її (Сабаленка - прим.).

Просто потім якісь люди вирішили собі, що чомусь я маю змінити свою позицію, і війна чомусь раптом закінчилася. Хоча я впевнена, що після того, як закінчиться війна, я продовжуватиму це робити.

І коли я потім виходила з корту, мене теж трохи освистали. Я можу сказати, що відсотків 30-40 освистували, 60-70 - аплодували.

Думаю, вже був би край, якби Сабаленка сказала, що я заслуговую на таке. Край людської нелюдяності. Траплялося багато різних подій за останні 15 місяців у нашому Турі, але такої події я зовсім не очікувала, тому я думаю, що вона також не очікувала. Це насправді було неприємно", - заявила Марта.

Нагадаємо, раніше Костюк емоційно розкритикувала Мінспорту за рішення заборонити українцям брати участь у змаганнях разом із росіянами та білорусами.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK