Швьонтек: Намагаюся підтримувати Україну, хоча б відповідаючи на всі запитання на прес-конференціях

Польська тенісистка, судячи з усього, спробувала "вколоти" скандальну білоруску Аріну Сабалєнка.
2023 г., 11 червня, 20:29
Іга Швьонтек / Getty Images
Іга Швьонтек / Getty Images

Польська тенісистка Іга Швьонтек після перемоги на Ролан Гаррос висловилася про своє ставлення до України та українських колег.

За словами Іги, вона намагається підтримувати нашу країну, хоча б тим, що носить стрічку в кольорах українського прапора і відповідає на запитання журналістів про війну.

"На початку війни я сама не знала, як на неї реагуватиму. У світі часом так багато зла і насильства, що я вирішила, що мені буде легше, якщо я буду думати про всю боротьбу на корті, яка була і буде, і зосереджуся саме на цьому завданні.

Я подумала, що якщо краще гратиму в теніс, то більше людей почують той меседж, який я хочу донести. У будь-якому разі, вважаю, що те, що намагаюся донести, - це добрі цінності.

Намагаюся підтримувати українок і Україну, показувати, що я проти війни, і намагаюся демонструвати це, принаймні носячи стрічку або відповідаючи на всі запитання на прес-конференціях.

Розумію, що загалом нелегко функціонувати в такому тенісному світі, де ми всі з різних країн різних національностей. Між деякими гравцями є напруженість.

У такі моменти я намагаюся зосередитися на собі й пам'ятати, що найголовніше для мене - грати у свій найкращий теніс, бо тоді мене почує більше людей", - сказала Швьонтек.

Нагадаємо, що по ходу Ролан Гаррос виник скандал з однією з принципових суперниць полячки білоруською тенісисткою Аріною Сабалєнка. Представниця держави, що підтримує країну-терориста росію, відмовилася відповідати на питання про війну, а потім і зовсім не прийшла на дві наступні післяматчеві прес-конференції.

 


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK