Алькарас - переможець Вімблдону-2023

Тенісисти видали справжню битву, тріумфатором якої став молодий іспанець.
2023 г., 16 липня, 20:53
Карлос Алькарас / Getty Images
Карлос Алькарас / Getty Images

У неділю, 16 липня, на центральному корті Лондона пройшов фінал чоловічої сітки Вімблдону.

У центральному поєдинку всього турніру зустрілися два найкращі наразі тенісисти світу: перша ракетка в особі Карлоса Алькараса і Новак Джокович, який займає другий рядок рейтингу.

Після першого сета могло здатися, що ця зустріч закінчиться дуже швидко: іспанець програв два гейми на своїй подачі, а серб забрав сет з рахунком 6:1.

Але, на щастя, фінал подарував чудове протистояння.

Спочатку тенісисти дійшли до тай-брейку, який виграв Алькарас, після чого 20-річний тенісист помстився за перший сет, розгромивши опонента з таким самим рахунком.

У сеті №4 Джокович знову змусив молодого суперника помилятися, організувавши два брейк-поінти, що дозволило йому зрівняти рахунок у матчі - переможець визначався у фінальному, п'ятому сеті.

Перші два гейми тенісисти почали однаково, ледь не обмінявшись помилками один з одним. Але на своїй другій подачі Джокович все ж таки піддався тиску з боку Алькараса, програвши гейм, подарувавши тим самим Карлосу величезну перевагу.

І він цією перевагою скористався. Незважаючи на всі старання сербського спортсмена, Алькарас довів справу до логічного кінця, ставши тріумфатором Вімблдону 2023 року.

Вімблдон, Лондон (Велика Британія)
Фінал, чоловіки, одиночний розряд

Карлос Алькарас (Іспанія) - Новак Джокович (Сербія) 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4

Таким чином, Карлос Алькарас вперше у своїй кар'єрі виграв трав'яний турнір Великого шолома, раніше перемігши на кортах US Open.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK