Тенісистка з росії: Я відчуваю себе українкою. У мене немає зв'язків з країною-терористом

Вероніка Мірошниченко не ототожнює себе з окупантами, хоча й народилася в москві.
2023 г., 20 вересня, 16:53
Вероніка Мірошниченко / Instagram
Вероніка Мірошниченко / Instagram

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка представляє на даний момент росію, висловилася про свою громадянську позицію.

Уродженка москви, яка провела своє дитинство в запоріжжі, заявила, що відчуває себе українкою і намагається підтримувати нашу країну способами, які їй доступні.

"Я не вважаю себе звичайною росіянкою, яка грає під нейтральним прапором. Я народилася в москві, але виросла і провела все дитинство в Запоріжжі. Мої мама і тато, бабуся і дідусь - усі із Запоріжжя. Я була вихована в українській сім'ї, навчалася у звичайній загальноосвітній школі практично 11 років до моменту, як поїхала до США. Тому, звичайно, я вважаю Україну своєю Батьківщиною і вважаю себе українкою, але з російським паспортом.

Щодо синьо-жовтої стрічки, яку я вдягаю на свої матчі, то я завжди їх ношу з собою і навіть замовила собі велику кількість, бо маю приблизно десять різних кепок і на кожну я вдягаю синьо-жовту стрічку. Для мене це дуже великий знак, що я з України, вона завжди зі мною в серці. Коли я граю, то вона мені нагадує про ті складнощі, які проживає український народ, моя сім'я, і це додає мені сил під час матчів. Незважаючи на те, що я граю під нейтральним прапором, що в мене російський паспорт, я не маю жодних стосунків із державою-терористом, і я завжди кажу про це у своїх соціальних мережах", - заявила Мірошниченко в інтерв'ю українському виданню ВТУ.

Зазначимо, що раніше Вероніка розповіла про намір отримати паспорт України і почати виступати за історичну батьківщину.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: війна з росією

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK