Ястремська: Хотіла б мати пістолет під час матчів із росіянками

Українська тенісистка висловила невдоволення рішенням WTA допускати росіянок до участі на турнірах.
2023 г., 10 листопада, 12:00
Даяна Ястремська / Getty Images
Даяна Ястремська / Getty Images

Четверта ракетка України Даяна Ястремська поспілкувалася із пресою напередодні матчів збірної України на турнірі Біллі Джин Кінг.

Українка жорстко проїхалася по WTA, яка так і не наважилася забанити тенісисток з країни-терористки.

"Хто найбільше потребує нагадування, що війна триває, так це WTA. Вони першими забули, що йде війна. Найбільше мене дратує їхня позиція щодо дозволу російським тенісисткам брати участь у турнірах", - цитує Даяну БТУ.

"Теніс - один із небагатьох видів спорту, де така ситуація. І це доводить мене до відчаю. Тим більше, що деякі росіяни навіть не приховують своєї підтримки агресії проти України”.

"Було стільки разів, коли я повідомляла WTA, що росіянка публічно підтримує путіна. Обіцяли подивитись, але нічого – мовчання. WTA постійно обіцяє розслідувати подібні інциденти, вживати якихось заходів, але потім тиша. Неймовірно. Більше ніхто про це навіть не каже".

Джерело: Getty Images

Даяна вказала на те, що в інших видах спорту подібна ситуація виглядає куди краще, ніж у тенісі.

"Але я не мовчатиму, я продовжуватиму про це говорити. Чому росіян не так багато в інших видах спорту? Тому що це нормальні організації. Але не WTA".

"Не можна сказати, що теніс - це зброя в наших руках. Місія спорту - об'єднувати людей, спільноти, тому я думаю про теніс, коли виходжу на майданчик. Але якщо я граю проти росіянок, то я думаю про те, що хотіла б мати при собі пістолет".

"Що ми відчуваємо, коли нам доводиться грати з росіянками? Уявіть собі, що на вас напали і вам доводиться виходити на корт із представником цієї країни. Що б ви відчували, знаючи, що у вашій країні загинуло багато людей? В Україні відбувається геноцид, і це несправедливо, що ми маємо продовжувати з ними грати”.

Раніше перша ракетка України Еліна Світоліна оголосила, що вона планує виступити на Australian Open-2024.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK