Влітку очікується вихід документального фільму про кар'єру Федерера

Стрічка розповість про те, як великий швейцарець завершував свій професійний шлях у світі тенісу.
24 лютого, 13:48
Роджер Федерер / Getty Images
Роджер Федерер / Getty Images

Наступного літа очікується прем'єра документального фільму про останні дні легендарної тенісної кар'єри Роджера Федерера, повідомляє The Athletic.

Режисером фільму виступив володар премії Оскар Азіф Кападіа, який приклав свою руку до таких документальних фільмів, як "Сенна" (2010) та "Дієго Марадона" (2019).

За інформацією джерела, стрічка вийде виключно на Prime Video. І хоча дату випуску ще не було оголошено, передбачається, що фільм вийде в липні 2024 року в період, коли проходитиме Вїмблдон, улюблений турнір Федерера.

У стрічці також будуть широко представлені головні суперники 42-річного швейцарця: Рафаель Надаль, Новак Джокович та Енді Маррей.

"Спочатку ідея полягала в тому, щоб зафіксувати останні моменти моєї професійної тенісної кар'єри, щоб пізніше я міг показати їх своїй родині та друзям", - сказав Федерер.

Федерер і Надаль на Кубку Лейвера у 2022 році
Федерер і Надаль на Кубку Лейвера у 2022 році / Джерело: Getty Images

Читайте також: "Дякую за візит": Федерер відвідав Надаля у тенісній академії іспанця

"Протягом своєї кар'єри я, як правило, уникав присутності камер навколо мене та моєї родини, особливо у важливі моменти. Але я не бачив нічого поганого в тому, щоб зняти це, оскільки воно ніколи не призначалося для публіки".

"Однак ми зняли так багато яскравих моментів, що це перетворилося на глибоко особисту подорож".

Нагадаємо, що Роджер Федерер завершив кар'єру на Кубку Лейвера у 2022 році через кілька років боротьби з травмами. На його рахунку 20 перемог на турнірах серії Великого шолома. За цим показником він поступається лише Надалю (22) та Джоковичу (24).

Швейцарець виграв рекордні вісім титулів на Вімблдоні, а також шість Australian Open, п'ять US Open і один Ролан Гаррос. Він також був першою ракеткою світу протягом рекордних 237 тижнів поспіль.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Роджер Федерер

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK