Джокович висловився щодо допінгового скандалу за участю Сіннера

Серб звернувся до інших тенісистів.
25 серпня, 14:25
Новак Джокович  / Getty Images
Новак Джокович / Getty Images

Легендарний сербський тенісист Новак Джокович висловив свою думку щодо ситуації у яку потрапив лідер світового рейтингу ATP Яннік Сіннер - італієць провалив два тести на допінг.

Читайте також: Сіннер прокоментував рішення суду у його справі про допінг

"Для подібних ситуацій ми й заснували PTPA (Асоціація професійних тенісистів. - прим.), яка завжди виступає за наявність справедливого і чіткого регламенту та стандартизований підхід до таких справ.

Розумію, що гравці розчаровані відсутністю послідовності. Як я зрозумів, справу оприлюднили одразу після закінчення розгляду, але минуло п'ять чи шість місяців відтоді, як новина дійшла до нього і його команди.

Тож так, у системі багато проблем. Ми бачимо відсутність стандартизованого, чіткого регламенту. Я можу зрозуміти почуття багатьох, хто сумнівається, що ставлення до всіх однакове. Сподіваюся, керівні органи в тенісі зможуть зробити висновки і виробити більш оптимальний підхід у майбутньому. По-моєму, очевидно, що мають відбутися загальні зміни.

Ви, напевно, знаєте, що у багатьох гравців - не буду називати нікого поіменно - були схожі або такі ж, майже такі ж справи, але результат у всіх був різний. Постає питання про те, чи у фінансах справа, чи може гравець заплатити значну суму грошей юридичній фірмі, щоб та ефективніше представляла б його чи її в суді? Я не знаю. У цьому вся справа чи ні? Я вважаю, що ми маємо колективно це розслідувати, вивчити систему і зрозуміти, як уникнути таких випадків. Маю на увазі не сам факт існування таких справ, а необхідність стандартизації - щоб до кожного гравця, незалежно від його рейтингу, статусу або біографії, ставилися однаково", - цитує Джоковича Asaptext.

Нагадаємо, вже завтра, 26 серпня, стартує престижний тенісний турнір US Open.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK