Джокович: З відходом із тенісу Федерера, Маррея і Надаля пішла й велика частина мене

Сербський тенісист залишився один із Великої четвірки 21-го століття.
12 жовтня, 19:02
Рафаель Надаль та Новак Джокович / Getty Images
Рафаель Надаль та Новак Джокович / Getty Images

У п'ятницю, 11 жовтня, Новак Джокович у трьох сетах обіграв Якуба Меншика в 1/4 фіналу турніру в Шанхаї.

Після матчу четверта ракетка світу прокоментувала нещодавнє оголошення Рафаеля Надаля про завершення кар'єри після майбутнього Кубка Девіса.

"Він був моїм найбільшим суперником. Суперництво з ним справило на мене найбільший вплив у моїй кар'єрі. Ми знали, що цей момент рано чи пізно настане. Але це все одно шок", - цитує Новака Daily Mail.

"Коли це сталося офіційно, так само як і з Роджером (Федерером) кілька років тому, коли він оголосив про відхід... Енді (Маррей) теж цього року... Чесно кажучи, для мене це трохи приголомшливо".

Маррей, Надаль, Федерер та Джокович
Маррей, Надаль, Федерер та Джокович / Джерело: Getty Images

Читайте також: Стаховський відреагував на завершення кар'єри Надаля

"Я не знаю, як до цього ставитися. Мені, як і раніше, подобається брати участь у змаганнях. Але частина мене пішла разом із ними... велика частина мене. Це важкі новини для тенісного світу і світу спорту. Рафа був натхненням для безлічі дітей по всьому світу".

У період із 2006 до 2024 року Джокович і Надаль зійшлися на одному корті 60 разів, зокрема у 28 фіналах. Серб переміг у 31 зустрічі, 15 з яких відбулися у фіналах різних турнірів. 

Надаль виграв 8 дуелей на Ролан Гаррос і 2 - на US Open. На рахунку Джоковича 2 перемоги на Australian Open і 2 - на Вімблдоні. До того ж, Джокович є єдиним тенісистом в історії, якому вдалося обіграти Надаля на всіх чотирьох турнірах Великого шолома.

Із 27 матчів на харді 20 завершилися перемогою Джоковича, із 29 матчів на ґрунті 20 завершилися перемогою Надаля. На траві у них паритет 2-2.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK