Йоганнес Бьо виграв індивідуальну гонку в Рупольдингу, Насико - найкращий серед українців

Українські біатлоністи показали гарну стрільбу та темп, завдяки чому практично всі зуміли піднятися до очкової зони.
2023 г., 11 січня, 17:16
Йоханнес Бе / Getty Images
Йоханнес Бе / Getty Images

У середу, 11 січня, стартував п'ятий етап Кубка світу з біатлону, який переїхав до німецького Рупольдингу.

П'ятий етап розпочався з чоловічих індивідуальних перегонів на 20 км. Збірну України представляли п'ять біатлоністів: Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко та Денис Насико.

Перемогу в гонці знову завоював норвежець Йоханнес Тінгнес Бьо, який випередив свого співвітчизника Ветле-С'ястад Крістіансена на неповні 10 секунд. Бронзову медаль етапу запрацював представник Словенії Яків Фак, який відстав від лідера на півхвилини.

Найкращим серед українців став Денис Насико: стартувавши 89-м, він зумів фінішувати 26-м, допустивши один промах на другому вогневому рубежі.

Богдан Цимбал стартував 24-м, але через два промахи під час останньої стрільби відкотився на 34-й рядок.

Варто зазначити, що всі наші спортсмени (крім Цимбала) зуміли помітно піднятися у підсумковій класифікації щодо своїх стартових позицій, фінішувавши у заліковій зоні.

Артем Тищенко фінішував 28-м при старті з 40-ї позиції (1 промах), Тарас Лесюк прийшов відразу за ним (стартував 56-м, 1 промах), Руслан Ткаленко відіграв 32 позиції, фінішувавши 46-м (3 промахи).

Кубок світу. П'ятий етап
Індивідуальна гонка (20 км). Рупольдинг (Німеччина)

1. Йоганнес Тінгнес Бьо (Норвегія) - 48:48,4 (1+0+0+1)
2. Ветле-С'ястад Крістіансен (Норвегія) +9,9 (0+0+0+1)
3. Яков Фак (Словенія) +29,3 (0+0+0+0)
...
26 Денис Насико (Україна) +3:32,1 (0+1+0+0)
28. Артем Тищенко (Україна) +3:45,1 (0+1+0+0)
29. Тарас Лесюк (Україна) + 3:51,5 (0+0+0+1)
34. Богдан Цимбал (Україна) +4:08,8 (0+0+0+2)
46. Руслан Ткаленко (Україна) +5:11,2 (0+2+0+1)

Нагадаємо, що у четвер, 12 січня, відбудуться індивідуальні перегони серед жінок. Старт заїзду – 15:10 за київським часом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK