Гонка Формули Е в Сеулі розпочалася з масової аварії восьми гонщиків

Також визначився переможець цьогорічного чемпіонату.
2022 г., 14 серпня, 15:19
Формула Е / Getty Images
Формула Е / Getty Images

У суботу, 13 серпня, у Сеулі відбулися перегони Формули Е, які відзначилися неймовірною аварією, повідомляє Motorsport.

Через непрості погодні умови (раніше пройшов дощ), гонщики на старті заїзду не впоралися з керуванням у 21-му повороті, через що один за одним "паркувались" у бар'єрах.

Першим щасливчиком виявився Норман Нато. Його приклад наслідували відомі Себастьєн Буемі і Ден Тіктум. Нік де Вріс взагалі примудрився заштовхати свою машину під Буемі. Одразу за ними розташувалися Олівер Еск'ю, Андре Лоттерер, Нік Кессіді та Олівер Терві.

Читайте також: Гельмут Марко: Гаслі буде вільний від Ред Булл із 2024 року

Перегони, зрозуміло, зупинили червоними прапорами. На відновлення бар'єрів та очищення траси від уламків пішло півгодини. За цей час траса помітно підсохла, тож надалі подібної акції не спостерігалося.

У результаті перемогу у гонці святкував Мітч Еванс, але це не допомогло йому продовжити на день інтригу у боротьбі за чемпіонство. Екс-пілот МакЛарена Стоффель Вандорн, який фінішував п'ятим, завоював титул чемпіона Формули Е.

Стоффель Вандорн
Стоффель Вандорн

У колишньої команди 30-річного бельгійця в майбутньому можуть виникнути серйозні фінансові витрати - все через сагу, що розгорнулася, навколо переходу Оскара Піастрі і розірвання контракту з Даніелем Ріккардо.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: автоспорт Формула Е

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK