Гельмут Марко: Гаслі буде вільний від Ред Булл із 2024 року

Команда не заважатиме французу, якщо у нього виникнуть пропозиції від інших колективів.
2022 г., 13 серпня, 18:27
П'єр Гаслі / Getty Images
П'єр Гаслі / Getty Images

Новий контракт Серхіо Переса з Ред Булл, який був підписаний під час вікенду в Монако, поставив хрест на шансах П'єра Гаслі повернутися до старшої команди "биків".

Про це в інтерв'ю Motorsport Total заявив радник команди Гельмут Марко.

"Контракт Переса не дозволить Гаслі перейти в Ред Булл у 2023 році. З 2024 року він буде вільний", - сказав Марко.

Незважаючи на те, що у складі Альфа Таурі П'єр зумів у трьох останніх сезонах поспіль піднятися на подіум, включаючи його сенсаційну перемогу в Монці 2020 року, Марко не забув нагадати про його провальний період у Ред Булл.

"В Угорщині в 2019 році Макс (Ферстаппен) обійшов Гаслі на коло. Зараз він, безумовно, солідніший, у нього набагато більше впевненості в собі. Але важко сказати, наскільки він міг протистояти Ферстаппену".

Читайте також: Ред Булл продасть Порше половину акцій команди

Підписавши контракт з Альфа Таурі на наступний сезон 26-річний француз також отримав додаток до зарплати, не передбачений угодою.

"Ми покращили його контракт у фінансовому плані, хоча й не зобов'язані були робити цього. Якби у П'єра була пропозиція від іншої команди, ми б його відпустили. У нас з ним гарні стосунки".

Цьогорічний сезон складається для П'єра Гаслі не так успішно, як минулий. У цій кампанії за 13 етапів він набрав лише 16 очок, через що посідає тільки 13-те місце в особистому заліку пілотів. Його напарник Юкі Цунода заробив усього на 5 балів менше.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK