Боттас зізнався, що мало не пішов із Ф1 через протистояння з Гемілтоном

До чого може довести нездатність перемогти свого партнера та фаворитизм у команді.
2022 г., 24 червня, 17:55
Валттері Боттас / Getty Images
Валттері Боттас / Getty Images

Після тривалої та виснажливої боротьби у 2016-му році Ніко Росберг все ж таки переміг Льюїса Гемілтона і став чемпіоном світу, після чого вирішив піти зі спорту. На його місце покликали 27-річного Валттері Боттаса, який успішно виступав за Вільямс.

Усі наступні п'ять років він ганяв за кермом Мерседеса у статусі другого пілота команди, яким його бачила більшість фанатів Формули 1. У двох сезонах він спробував нав'язати боротьбу своєму титулованому напарнику, але з цього нічого не вийшло.

Читайте також: Бики, та не ті: Гаслі продовжив контракт з Альфа Таурі

І як він нещодавно сам розповів, ця боротьба так сильно вдарила по ньому, що після сезону 2018 він був готовий піти зі спорту.

"Наприкінці 2018 року я майже зупинився. Це було так близько", - цитує фіна Sports Illustrated. "Просто тому, що я не міг зрозуміти і прийняти той факт, що не зміг перемогти Льюїса за ці два роки. Я так сильно на себе тиснув".

"До кінця 18-го, особливо коли я почав грати роль підтримки, я справді не міг цього винести, мені було складно. Це було не весело".

Він сказав, що після того сезону опинився в "темному місці" і був готовий піти, сказавши, що "з цим покінчено".

"Людський розум до певної міри дивний: іноді ви йдете в темні місця і втрачаєте радість від речей. Я втратив радість від Формули 1 і гонок в ній. Я був майже злий на Ф1, це дивно. Мені просто потрібно було трохи відпочити. Подумати про речі загалом і усвідомити, що це досить крутий вид спорту, і в мене ще попереду більші можливості".

Він дійшов висновку повернутися в наступному сезоні, гуляючи лісом у Фінляндії у січні 2019 року, і цей рік виявився його найкращою кампанією у його кар'єрі у Формулі 1.

Боттас 15 разів піднявся на подіум, чотири з них були переможними, включаючи перемогу у першій гонці сезону. Але, можливо, найбільш пам'ятною частиною сезону для його фанатів було його культове радіоповідомлення коли він сказав: "Тим, кого це може стосуватися - пішли на *уй".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK