Гемілтон побив рекорд Шумахера за сезонами, в яких він хоча б коло лідирував у гонці

Досить незвично, що британець уперше у сезоні зміг лідирувати у перегонах лише на десятому етапі.
2022 г., 5 липня, 19:26
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Під час Гран-прі Великої Британії в лідери заїзду вирвався Льюїс Гемілтон, для якого ці кола лідерства стали першими в нинішньому сезоні. Дещо дивно це усвідомлювати після 7 років гегемонії Мерседеса.

Але навіть кілька кіл на першому місці дозволили 7-разовому чемпіону світу побити рекорд іншого 7-разового чемпіона, Міхаеля Шумахера. Для Гемілтона сезон-2022 став 16-м поспіль (2007-2022), в якому він лідирував хоча б одне коло, повідомляє Motorsport Stats.

Сер Льюїс вийшов на чисте перше місце, раніше поділяючи лідерство з "Червоним бароном", у якого таких сезонів було 15 (1992-2006).

Читайте також: Феттель: Я буквально кричав у боліді: "Вперед, Мік!"

На третьому місці даного рейтингу розташувався володар 4 титулів чемпіона світу Себастьян Феттель (2007-2019), який так само, як і Гемілтон, розпочав свою серію в 2007 році, проте жахлива форма Феррарі в 2020 році позбавила його шансів наздогнати в майбутньому показник свого кумира.

Нагадаємо, що на Гран-прі Великої Британії Льюїс Гемілтон фінішував на третьому місці. Перемогу ж святкував пілот Феррарі Карлос Сайнс, для якого вона стала першою в кар'єрі. Він також став лише другим іспанцем після Фернандо Алонсо, хто зумів піднятися на найвищу сходинку подіуму.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK