З календаря Формули 1 сезону-2023 можуть пропасти Спа та Франція

Одна з найулюбленіших трас серед пілотів та вболівальників, і Поль Рікар можуть не отримати місця наступного року.
2022 г., 5 липня, 22:31
Гран-прі Бельгії / Getty Images
Гран-прі Бельгії / Getty Images

Сезон 2023 року у Формулі 1 розпочнеться 5 березня, а закінчиться, як завжди, на початку грудня в Абу-Дабі. Як і цього сезону, перша гонка пройде в Бахрейні. За два тижні в попередньому календарі заплановано гонку в Саудівській Аравії, а ще за тиждень — Гран-прі Австралії.

Формула 1 хоче скласти логічніший календар на наступний рік, коли справа доходить до логістики. Наприклад, керівництво намагається провести одразу після Гран-прі Майамі гонку в Канаді у травні, але наразі неясно, чи це спрацює.

Читайте також: Нельсон Піке: Я не расист, преса намагається дискредитувати президента, нападаючи на мене

У сезоні 2023 року буде 23 чи 24 перегони, залежно від того, чи вдасться провести Гран-прі Китаю. Це все ще неясно з огляду на суворі правила щодо коронавірусу.

Порівняно з поточним сезоном поки що у календарі 2023 року не знаходиться місце двом трасам: Поль Рікар (Франція) та Спа (Бельгія), повідомляє De Telegraaf. І якщо (судячи з відгуків) за французьким етапом мало хто сумуватиме, то бельгійська траса є культовою як для пілотів, так і для фанатів.

Але у Спа буде шанс з'явитися у 2023 році, якщо організатори Гран-прі Південної Африки не встигнуть підготувати трасу до проведення перегонів.

На даний момент керівництво Ф1 припускає, що гонка на північ від Йоганнесбурга (траса Кьяламі) повернеться наступного року. Також є питання щодо Монако, але легендарна траса має залишитися, сторони просто мають досягти угоди про продовження контракту.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK