Росберг - про аварію Леклера: Я не вірю, що це помилка гонщика

Екс-пілот Мерседес вважає, що Шарль передчасно взяв на себе провину.
2022 г., 24 липня, 21:23
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

Після аварії та сходу з гонки Шарль Леклер в інтерв'ю сказав, що проблема, через яку він опинився в бар'єрах, виникла через його власну помилку.

Чемпіон світу 2016 року Ніко Росберг був здивований його словами. І тепер, коли гонка завершена, він вважає, що Леклер повинен дізнатися у команди більше подробиць про свою аварію.

"Я справді думаю, що з його боку було передчасно брати на себе провину", - цитує Ніко Sky Sports. "Йому зараз потрібно забути про свої слова, тому що це було дійсно дуже незвичайно - щоб це сталося так, як це сталося, він не вичавлював газ на максимум в тому місці, він економив шини".

"У цій точці (повороту) є тільки одне, що може так вплинути на задню частину боліда. Якщо вітер дме ззаду, і якщо ви отримуєте невдалий порив або щось таке, прямо в цей момент це може раптово позбавити вас 20 відсотків вашої притискної сили".

Читайте також: Ферстаппен виграв Гран-прі Франції, обидва Мерседеси потрапили на подіум, Сайнс - у ТОП-5

"І ще, що там з двигуном? Потрібен лише невеликий спад (потужності) або щось ще, що може знести задню частину. Я дійсно думаю, що їм потрібен якийсь час, щоб подивитися на це, тому що я все ще не можу повірити, що це було помилкою гонщика".

Через аварію Шарль Леклер упустив можливість скоротити відставання від Макса Ферстаппена в особистому заліку пілотів - тепер між ними цілих 63 очки. При цьому на самого Леклера вже насідає Серхіо Перес, який програє монегаску лише 7 очок.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK