Хемілтон стане співвласником Денвер Бронкос із НФЛ

Британський пілот отримає частку акцій клубу з американського футболу.
2022 г., 4 серпня, 00:20
Льюїс Геммілтон та Денвер Бронкос / Getty Images
Льюїс Геммілтон та Денвер Бронкос / Getty Images

Денвер Бронкос оголосили, що Льюїс Гемілтон, семиразовий чемпіон світу Формули 1, приєднався до групи сімейного володіння Волтон-Пеннер, яка офіційно стане власником франшизи в кінці серпня, передає The Athletic.

"Він чемпіон, який знає, що потрібно, щоб очолити команду-переможницю, і запеклий захисник глобальної рівності, у тому числі у своєму виді спорту", - так описав сера Льюїса майбутный новий власник команди Роб Волтон.

"Здобувши понад 100 перемог у гонках, Льюїс вважається найуспішнішим гонщиком Формули 1 всіх часів. Його стійкий дух і високі стандарти якості стануть перевагою для групи власників та організації Бронкос".

Читайте також: Вільямс підписав багаторічний контракт з Албоном - гонщик у стилі Піастрі підтвердив угоду

Сам пілот Мерседес у себе в Twitter поділився фотографією свого пса Роско у мерчі Бронкос.

"Радий приєднатися до неймовірної групи власників і стати частиною історії Бронкос!! Для мене велика честь працювати з командою світового класу та служити прикладом цінності різноманітнішого лідерства у всіх видах спорту. Роско вже думає, що потрапив до команди".

Гемілтон став шостим відомим учасником нової групи власників команди, який приєднався до Волтона: раніше це зробили його дочка Кері Волтон Пеннер, його зять Грег Пеннер, Мелоді Гобсон (нинішнія голова Starbucks) і колишній держсекретар США Кондоліза Райс.

Фінансовий комітет НФЛ у липні одностайно рекомендував схвалити придбання франшизи групою Волтон-Пеннер за рекордну суму в 4,65 мільярда доларів.

Власники ліги проведуть остаточне голосування щодо купівлі права власності на спеціальних зборах наступного тижня в Міннесоті, при цьому для остаточного затвердження необхідно, щоб "за" проголосувало 24 із 32 власників ліги.

Навесні Гемілтон намагався потрапити до європейського футболу: він разом із тенісисткою Сереною Вільямс внесли свою частку в пропозицію Мартіна Бротона з придбання лондонського Челсі, який, зрештою, продали Тодду Боелі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK